Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Co připravit na oslavu?

    4.12.2014, Komerční sdělení

    Má-li Vaše dítě opět narozeniny, bylo by vhodné přichystat pro narozeninovou oslavu. Co je však nutné na takovou oslavu připravit, aby nic nechybělo a Vaše dítko bylo spokojené. To si řekneme v tomto článku, který Vám poskytne rady a tipy, co by na žádné oslavě nemělo chybět.

    Před přípravou

    Ještě než se pustíte plnou parou do přípravy, zamyslete se nad tím, jaké záliby má Vaše dítě a co se mu líbí. Na papír si sepište veškeré jeho koníčky, jaké má rád televizní, seriálové či filmové postavičky, jak hry či hudbu upřednostňuje nebo jaké dobroty a sladkosti má nejradši. Čím více toho budete vědět, tím lépe se Vám bude narozeninová oslava připravovat. Na základě zjištěných informací pro Vás bude snazší zorganizovat oslavu v určitém žánru a vybranou hudbou.

    Pozvání hostů

    Než začnete vymýšlet vhodné místo pro oslavu, je nutné nejdříve zjistit, kolik lidí pozvete. Kdybyste nejprve vybírali místo a pak až řešili počet pozvaných lidí, mohlo by se stát, že prostor bude např. příliš malý. Udělejte si proto v prvé řadě seznam hostů a na základě toho vybírejte dostatečně velký prostor.

    Místo konání oslavy

    Poté, co jste si pečlivě napsali seznam pozvaných, vyberete vhodné prostory pro konání. Narozeninové oslavy se dají v závislosti na ročním období a finančních prostředcích uspořádat kdykoliv. Můžete ji teda uspořádat u Vás doma, na zahradě, v přírodě jako piknik, v zábavném centru, kavárně atd.

    Pohoštění – co připravit?

    Pohoštění na žádné narozeninové oslavě nesmí chybět. My doporučujeme volit pohoštění formou rautu, u kterého si každý může vybrat přesně to, na co má chuť. Chybět by neměli jak sladkosti a dorty, tak i různé druhy ovoce a zelenina. Dále by zde měly být k dispozici také různé pomazánky, koláče, případně saláty, kuřecí řízky, těstoviny a mnoho dalšího.

    Občerstvení by se mělo skládat z různých ovocných džusů, šťáv nebo čajů. Na přípitek je perfektní dětské šampaňské nebo nealkoholická vína.

    Tip: Doporučujeme veškeré pohoštění i občerstvení nejprve zkonzultovat přímo s oslavencem. Když si poslechnete oslavencovo přání, nejenom že se tak vyhnete případnému zklamání, ale navíc mu uděláte radost, pokud zvolíte jídlo a pití, které si přál.

    Narozeninový dort

    Zapomenout byste neměli ani na narozeninový dort, který ke každé narozeninové oslavě prostě patří. Při jeho pořízení máte dvě možnosti. Pokud jste šikovní a zruční, můžete narozeninový dort, můžete ho vyrobit vlastnoručně. V případě, že s tím nechcete mít žádné starosti a nemáte čas na přípravu, doporučujeme najít si firmu, která vyrábí dětské dorty na zakázku.

    Ať už si vyberete první nebo druhou možnost, mějte na paměti, že je nutné dort přizpůsobit věku oslavence. U menších dětí (cca do tří let) se vyvarujte různých ořechů, které by dítě mohli zadusit.

    Naplánování programu

    Součástí narozeninové oslavy by měl být také pestrý a zábavný program, zejména pokud je oslava pro dítě ve věku 4 – 6 let. V programu by měly být zahrnuty různé hry i soutěže. Pro předškolní děti jsou ideální tematické oslavy, které jsou zaměřeny na konkrétní pohádku, film, seriál či oblíbenou postavu. Na základě toho vyberete nejenom vhodné hry, ale také hudbu, která nesmí chybět. Připravte proto mix písniček z různých filmů, seriálů a pohádek. Nic nezkazíte ani karaoke.

    K hrám a soutěžím připravte různé ceny. Nejenže tak motivujete všechny přítomné děti, aby se zúčastnily, ale také jim uděláte radost, že si z oslavy kromě oslavence také něco odnesou.

    Přečtěte si také: