Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Jak zvládnout letní cestování se psem do zahraničí

    16.7.2013, Kateřina Ondíková

    Každoroční cestování za mořem a sluncem je pro nás suchozemce typické! Kdo b y odolal krásným dlouhým plážím, mořskému vzduchu a slunečním paprskům laskajícím naše tělo! Pokud přidáme do naší cestovatelské party, kromě dětí i naše čtyřnohé mazlíčky, musíme nejen cestu, ale i celý pobyt uzpůsobit i zvířecím potřebám. Podívejme se společně na několik zásad při cestování se psy.

    Pokud vyrážíme za novým dobrodružstvím ruku v ruce, spíše vodítko v ruce, s našimi štěkajícími miláčky, pak jim musíme dopřát stejný komfort, jako nám! Tedy především- pohodlné cestování. Žádny těsný prostor mezi naším kufrem a stanem někde v temném koutu kufru našeho vozu. Na cestu je nutné mít nejen dostatek vody, ale mít po ruce i krmivo pro psy. Pohodlný pelíšek, nebo deka je samozřejmostí! Psí krmivo je dobré mít v zásobě, neboť se může stát, že náš pejsek bude mít po dlouhé cestě větší apetit než obvykle! Máme-li v rodině a na cestě psí mimino, pak krmivo pro štěňata opatřete včas, ať nepropadáte panice z malých zásob těsně před cestou.

    Se štěňaty je cestování ještě o něco náročnější a výbava pro štěně se rozroste o několik dalších položek. Například oblíbená kupa hraček, bot a ponožek, aby se pejsek při dlouhé cestě nenudil. Samozřejmě i různé druhy krmení, aby našemu psímu miminku nic nechybělo. V neposlední řadě i platný očkovací průkaz a čip v kožíšku. To je nutné vždy u malých i dospělých psů.

    Mořský vzduch pro vašeho psa

    Pokud jedeme se psy do zahraničí, jen s obojky pro psy si nevystačíte. Vždy se seznamte s pravidly dané země, co se týká chovu a pohybu psů. Jiný kraj, jiný mrav, říká se. A pro psy to platí dvojnásob. Ověřte si, kam se psy smíte, jak se místní obyvatelé ke čtyřnohým miláčkům staví. Konflikty na místě se psem sedícím u vašeho stolu v restauraci by byly zbytečné.

    A nezapomínejte, jak náročné je cestování pro vás, natož pro vaše psí kamarády. Představte si takový horký den na pobřeží Chorvatska. Dbejte na pitný režim a především chladný, stinný kout nejlépe s výhledem na pěkně rostlou německou labradorku opalující se nahoře bez! Pak bude váš pes spokojený stejně jako vy.

    Přečtěte si také: