Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Novoroční předsevzetí aneb slib sám sobě

    28.12.2012, Kateřina Ondíková

    Nový rok značí věci nové, vytoužené, lepší. Každoročně se tváříme začátkem ledna jako jiní lidé. Snažíme se neopakovat chyby jako v roce předešlém, napravovat svou budoucnost. Na konci roku rekapitulujeme, hodnotíme a utěšujeme se myšlenkou, jak se během pár hodin ocitneme v novém roce a vše zlé a nepovedené jako mávnutím kouzelného proutku pomine. Abychom naší naivitu ještě podpořili, vymýšlíme si různé novoroční předsevzetí, jimiž chlácholíme především sami sebe.

    Zkuste si vzpomenout na nejabsurdnější slib, jež vás měl provázet celých 365 dní. Bylo to jíst zdravě, přestat kouřit, nebýt nedochvilný? Lidé si dokáží naslibovat cokoli! Co jít na to letos jinak, střízlivěji? Žádné opakování předsevzetí, co nejdou dodržet. Holt naše vůle je silnější a odpuštění tabulky čokolády denně nechce ani slyšet. Co třeba perspektivní cíle, jež se dají dodržet i za předpokladu sankcí. Sjednat si konečně spoření, sponzorovat psí útulek. Ušetřit na jízdě vlakem a konečně si pořídit slevovou kartu. Cokoli vás napadne, jež za normálních podmínek nesplníte a když, tak s velkým odporem.

    Předsevzetí se může vztahovat nejen k sobě, ale i ke společnosti, k vašim blízkým. Je jedno, jakým směrem se vaše úvaha vydá. Vždyť každý z nás má jiné cíle, své strašáky i nesplněné sny. Nikde není psáno nic o rovnici předsevzetí na jedné straně, odříkání si na druhé. Ten slib přeci dáváme především samy sobě, a tudíž se můžeme i odměnit. Ne hubnout, pravidelně se mučit v posilovně, přestat být závislý na... - doplňte si samy. Ale naopak si plnit sny. Vyrazit na cestu kolem světa, koupit si svůj dům, najít své vysněné zaměstnání. Prostě cokoli, co ve vás nebude vzbuzovat odpor, ale těšit vás!

    Sny do Nového roku

    Všechny sníme. Naše sny jsou jen náš osobní majetek.  Nikdo nás o ně nepřipraví, nikdo nás nedonutí je říci nahlas. Ať už jsou jakékoli, neztrácejte čas v jejich plnění. Nikdo nikdy netuší, kolik času nám zbývá. Nesplněné sny jsou jen promarněná šance. A plakat nad rozlitým mlékem je marné. Není naší povinností snít jen na začátku nového roku, snít můžeme celoročně.

    Uvidíte, jaký neskutečně nádherný pocit vás zaplaví, až se sen promění ve skutečnost. Vaše cíle, předsevzetí a sny budou splněny.  A pak už nezbývá nic jiného než snít dál. Bez snění by byl život jen nudným přežíváním bez špetky vzrušení.

    Přečtěte si také: