Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Paní na úklid

    6.11.2012, Kateřina Ondíková

    Rozčiluje vás neustálý úklid, jehož se váš byt doprošuje? Ať děláte, co děláte, při využití všech dostupných moderních prostředků a domácích pomocníků vám stále chybí jeden pár rukou navíc? Zkuste se zasnít a představ si svou vysněnou „uklízečku“.

    Zní vám takové označení profese vulgárně ba dokonce hrubě? Můžeme použít jiné výrazy - paní na úklid, pomocnice v domácnosti nebo jiné, jež jsou vám milejší. Bez obav můžete uklízet sama, pokud si myslíte, že mít svou vlastní pomocnici na úklid je jen výsada bohatých rozmazlených dam, co celé dny tráví lakováním nehtů a komandování personálu. Žijeme v 21. století a přes všechny moderní technologie je lidská ruka při úklidu ta nejvyhledávanější a nejcennější. Kdo jiný vám je schopný vytřít prach i na místech, kam vaše oko sotva dohlédne? Znáte nějakou mašinku čechrající vám s láskou polštáře? V dnešní uspěchané době není divu, že vám nezbývá ani síla, natož čas a chuť po příchodu ze zaměstnání smýčit váš byt.

    Raději než k sobě domů zvete své přátelé do restaurace, při představě úklidu před příchodem a zároveň i po odchodu vašich hostů. Usínáte s představou čerstvé vůně vašeho ložního prádla, ale to, co opravdu cítíte, už se rozhodně nepodobá čistě převlečené posteli. Myslím, že domácnost každého z nás čas od času připomíná lépe udržovaný chaos s náznaky sodomygomory.

    Mít uklizeno je normální, ne luxus

    Spousta z nás v této době využívá služeb úklidových firem a agentur. Ať už na jednorázový velký úklid před Vánoci, kdy jsme maximálně schopné sehnat všechny vhodné i nevhodné dárky a dary pro naše blízké a na mytí oken, čištění koberců, natož na pravidelný úklid nemáme ani pomyšlení. Četnost periodicky opakujícího se úklidu záleží pouze na vás. Ideální úklid je jednou týdně. Pokud však vaši domácnost příliš nevyužíváte a často trávíte čas mimo domov na služebních cestách, vystačíte si s delšími intervaly.

    Poptejte se svých známých, otevřete internetový prohlížeč, dejte si inzerát. Možností, jak sehnat tu pravou paní na úklid, vašeho anděla přes čistotu v domácnosti, máte řadu. I ceny se liší. Záleží na rozloze bytu, na úkonech, jaké budete vyžadovat. Vždy vše záleží na domluvě a především důvěře. Přeci jenom si pouštíte cizího člověka do vašeho království. Pečlivý výběr a reference nejsou nikdy k zahození. Ale za radostný pocit při návratu do vašeho uklizeného domova jistě čas při výběru vaše nového zaměstnance a jeho plat, jež vás jistě nezruinuje, stojí!

    Přečtěte si také: