Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Vzpomínky na první školní den: Nečeká to vaše ratolesti letos?

    27.3.2012, Michaela Sýkorová

    Nemohli jste ani dospat. Už večer si pečlivě připravujete všechno potřebné a přemýšlíte nad tím, co vás asi čeká. Moc vás neuklidní, když vám starší sourozenec s vážnou tváří vypráví o svém prvním školním dni a sérii brutálních testů, na které si pamatuje ještě teď. K vaší smůle ale nevidíte překřížené prsty za jeho zády, následované potutelným úšklebkem, když se od něj s hrůzou ve tváři odvrátíte.

    Vstanete pro jistotu o hodinu dříve, nasadíte poněkud nejistý úsměv, který ale působí lehce strnule a vyrážíte do boje. Asi byste si připadali i nebojácně, kdybyste se přitom celou dobu křečovitě nedrželi maminčiny ruky. Jenom váš oblíbený kreslený hrdina vám dodává potřebnou odvahu, když na vás směle pomrkává nad přezkou vašeho batůžku.

    Naštěstí mamka před odchodem včas zasáhla a zkontrolovala obsah vaší nové aktovky. Všechny kapsy byly nacpané až po okraj včetně sladkostí v tajné kapsičce po straně, kterou kupodivu mámino cvičené oko neodhalilo. Po náznaku blížícího se dne hrůzy jste se raději vybavili těžkým kalibrem tužek, propisek, fixů, per, sešitů a dalších podivných pravítek a kalkulaček, které vám vnutil starší bratr se slovy: „Drž se, budeš to potřebovat.“ S takovou byste nejspíš pod tou váhou ani nedošli do školy.

    Když nakonec úspěšně dorazíte před budovu, která má být vaším „vězením“ po dalších devět let, neubráníte se a zpoza matčiných zad nenápadně pokukujete po budoucích spolužácích. Všichni působí vcelku nadšeně, někde už se dokonce tvoří kroužky bavících se dětí. Statečně vyrážíte do víru dění a před vámi se míhají školní batohy a jejich hrdí majitelé. Už po několika minutách první hodiny vymýšlíte nějakou peprnou pomstu svému sourozenci, který vás tahal celou dobu za nos.

    Po několika letech mu ale dáte za pravdu a jste rádi, když si kupujete nový úhloměr a kalkulačku na ten proklatý test z matematiky. Školní potřeby se vám za ta léta značně rozšířily a původní tužku, se kterou jste kdysi psali v první třídě, vystřídal nespočet dalších. A to hlavně kvůli použití v geometrii nebo na hodinách výtvarné výchovy. Už ani nevíte, kolik jste vypotřebovali bombiček do per, než je nahradily praktičtější propisovací tužky.

    Porovnávání batohů se spolužáky máte už dávno za sebou a připravujete se na další důležitější kroky ve svém životě. Ať už jsme prožili své první dny ve škole jakkoli, nikdy na ně nezapomeneme, stejně jako na náš první školní batoh.

    Přečtěte si také: