Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Dětská hřiště: To nejlepší pro vaše ratolesti

    2.2.2012, Michaela Sýkorová

    Radostný smích a křik hrajících si dětí, který se ozývá odněkud z nedalekého hřiště. To vykouzlí úsměv na tváři snad každému. Může jít o malou holčičku na skluzavce nebo o chlapce stavícího obří hrad z písku. Vzpomínky na vlastní dětství se pak promítají v hlavě už samy od sebe. Nejčastěji jde právě o vzpomínky na dětská hřiště, kde jsme se houpali na houpačce, točili na kolotoči, až nám hvízdalo v uších a hráli na babu, dokud nám nedošel dech.

    Na hřišti se dají prožít všelijaká dobrodružství, která jsou velice důležitá pro šťastný a zdravý vývoj těch nejmenších. Děti si cvičí svoji obratnost, stejně jako schopnost vycházet a jednat s jinými jejich věku. Ne všichni ale bydlíme v místě, kde by si naše děti mohly hrát. Nemluvě o tom, že někteří rodiče se bojí svoje děti na veřejná hřiště vůbec pouštět. Proč tedy nepořídit dětem jejich vlastní hřiště přímo u vás doma na dvorku nebo zahradě?

    Není nic lepšího než spojit příjemné s užitečným a odstranit tak svoje obavy a přitom splnit dětem to, po čem snad touží každé z nich. Věk nevinnosti se kvůli moderním technologiím stále zkracuje a děti si dnes místo hraní venku raději koupí brambůrky a zasednou k televizi.

    Dětská hřiště jsou výhodnou a zábavnou metodou, jak odpoutat dnešní maličké od sezení u „bedny“ nebo počítače. A kdo ví, možná že i vás jednou vaše dítko přistihne, jak se houpete na prolézačce a rozpustile se u toho smějete. Málo dospělých totiž dokáže veřejně přiznat, že i oni sami mají někdy chuť se vrátit do dětských let a zkrátka vše hodit za hlavu a pořádně se zhoupnout.

    V každém z nás se pořád skrývá kousek dítěte, u někoho se to pravda projevuje více, u někoho zase méně, ale není důvod proč tomu čas od času nedat volný průchod. Nechte svým dětem a možná i trochu sobě postavit dětské hřiště. Výborně tím vyřešíte i případnou hyperaktivitu vaší drobotiny a ušetříte tím velké množství času. Často vynakládáte značné úsilí, abyste svoji ratolest dostatečně unavili. Necháte-li děti samotné, aby se pořádně vyblbli, tak budete šetřit nejenom svoje nervy. Zjednodušte si život a dejte šanci vašim dětem prožít dětství naplno.

    Přečtěte si také: