Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Herbální medicína pro miminka

    27.4.2010, Tomas Huček

    Každá maminka se snaží pro své dítě udělat vše, co je možné. Pokud jde navíc o miminko, pak jen málokterá žena hledí na peníze. Mnoho matek dává v poslední době přednost přírodním medicínám z bylinek před laboratorně vyprodukovanými léky. Nejde ani tak o úsporu peněz, jako spíše o snahu nevystavovat dítě umělým látkám, kterých je dnešní trh plný. Každý výrobce léků samozřejmě propaguje svoje léky a kosmetiku jako naprosto bezpečné, avšak poslední roky se v médiích objevilo hned několik afér společností, které falšovaly klinické testy svých výrobků. To nepochybně na důvěře nikomu nepřidá, takže se spousta rodičů obrací na herbální medicínu.

    Co si pod pojmem herbální medicína představit? Jde o unikátní výrobky, jejichž složení je založené na kombinaci několika bylinných složek. Jedná se o čistě přírodní produkty, které neohrožují zdraví dítěte. Firmy přišly během krátké chvíle s poměrně rozsáhlým sortimentem, ve kterém lze nalézt bylinnou kosmetiku, éterické oleje nebo masti pomáhající při zánětech nebo nachlazení.

    Účinky tohoto druhu léčitelství jsou až fascinující. Herbální oleje a masti díky svému unikátnímu přírodnímu složení napomáhají pročistit ovzduší a v případě potřeby rozpouští hleny, zklidňují podrážděné žaludky nebo zabraňují rozšiřování vyrážek. Jelikož jsou složeny z takových bylinek, jako jsou heřmánek, eukalyptus, tymián, citrusovník, jedla atd., jde o neinvazivní léčbu, která je velmi přirozená.

    Výrobky z herbální medicíny však nejsou pouze pro miminka. Mnoho renomovaných doktorů nabádá své pacientky k aplikaci éterických olejů již v době těhotenství. Jde o velmi přírodní způsob léčby, která je vlastně založena na poznatcích našich babiček a přináší minimum vedlejších efektů. Přípravky se dnes vyrábějí de facto pro každou věkovou skupinu, takže vedle nachlazení a opruzenin se s nimi dá velmi dobře léčit akné, mnoho druhů kožních nemocí nebo popraskaná kůže. V oblastech kožních problémů má herbální léčba velmi dobré účinky a je často doporučována místo klasických laboratorně vyrobených mastí.

    Přečtěte si také: