Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Bankovní účet už nemusí být noční můrou

    16.1.2012, Markéta Vocetková

    Když uslyšíte větu „Dnes musím do banky,“ obvykle si nepředstavíte příjemné odpoledne plné zábavy a odpočinku. Naneštěstí to bývá naopak. Na posílání příkazů, zřizování účtů ať už spořících, běžných či debetních, by si měl člověk udělat dostatek času.

    Banky bývají přeplněné, lidé nerudní a čas plyne pomaleji než obvykle. Když se pak podíváte do výpisu z účtu a zděšeně zjišťujete, kolik platíte za posílání běžných příkazů, inkasa a dokonce za vedení účtu, říkáte si, že si z vás snad někdo dělá legraci. Ze statistik vyplývá, že Česká republika má ze všech států Evropy nejvyšší bankovní poplatky, i přes to, že naše platy rozhodně nejvyšší nejsou.

    Není tedy na čase s tím něco udělat? Čím dál více lidí nachází oblibu v nových bankách, které se svými klienty jednají fér. Považují poplatky za vedení účtu či posílání příkazů za absurdní, a proto je po svých klientech nevyžadují. Banky tak získávají nové a hlavně spokojené klienty.

    Jejich neocenitelnou výhodou je možnost internetového bankovnictví, které uleví vašemu času. Přes internet si můžete kontrolovat stav svého účtu, posílat příkazy apod. Nikdy víc už nemusíte čekat hodiny na pobočkách.

    Největšími představiteli u nás jsou Fio banka, Zuno a Equa bank. Každá má své vlastní výhody, ale mají i mnoho společného.  Například vedení účtu zdarma, vystavení platební karty zdarma a taktéž bezplatné posílání příkazů.

    Příznivcům internetového bankovnictví a plateb přes internet se bude zamlouvat Fio banka, která se specializuje přesně na tyto typy transakcí. Jestliže hledáte nejvýhodnější spořicí účet, popřemýšlejte nad zřízením účtu u Equa bank či Zuna, které svým klientům nabízí zúročení  2-3%.

    Dalším typem spořicího účtu, který je veden zdarma, a přináší vysoké výnosy je ING konto. U něj navíc máte jistotu, že pokud peníze budete nutně potřebovat, můžete je zcela bez poplatku vybrat.

    Férové banky se ke svým klientům chovají slušně a snaží se jim vycházet vstříc. Každý z nás chce ušetřit, tak proč tedy nezačít u našeho účtu v bance?

    Přečtěte si také: