Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Spořicí účet: návod, jak zhodnotit vaše finance!

    5.12.2011, Lucie Veselková

    Peníze jsou nedílnou součástí našeho života. Říká se, že za peníze si člověk zdraví nekoupí, na druhou stranu jsme na finančních prostředcích závislí. Bez peněz bychom nemohli téměř nic. Peníze jsou prostředek, díky němuž měníme naše sny ve skutečnost.

    Chodíme do práce a vyděláváme peníze, nejen abychom dostáli svým závazkům, ale abychom použili tyto finanční prostředky k realizaci již zmíněných snů. Někdo sní o cestě kolem světa, někdo jiný může snít o horolezecké výpravě, jiná z vás může toužit po luxusní kabelce. Naše přání a sny jsou individuální, ale spojují je právě tolik důležité finance.

    Co ale dělat, když peněz není nazbyt? Každá z nás, se již určitě někdy dostala do svízelné finanční situace a musela ji nějakým způsobem řešit. Proto bychom měli pro všechny případy myslet na zadní vrátka a mít k dispozici nějakou finanční rezervu, pro případ nouze. A právě pro tyto případy je vhodné mít spořicí účet, který je asi nejrozšířenější formou spolehlivého spoření. Je to jednoduché, na tento účet si můžete nechat posílat například výplatu, která se vám zúročí díky vysoké úrokové sazbě, a navíc - výhodou takových to spořicích účtů je to, že máte své finanční prostředky stále k dispozici. Může se to zdát komplikované, ale je to jednodušší, než si myslíte. Proč nechávat ležet své finance bezvýznamně na běžném účtu, kde je úrok téměř zanedbatelný, když si můžete nechávat peníze posílat na účet spořicí, kde se vám vaše finance prakticky znásobí. Nemusíte chodit do třech prací či studovat ekonomku, abyste tomu všemu rozuměly, důležité je naslouchat a nechat si poradit od lidí z oboru.

    V případě, že máte děti, pak také stojí za zmínku dětský spořicí účet. I přes to, že jsou možná vaše děti v plenkách, měli byste uvažovat, jak jim alespoň trochu zajistit budoucnost nebo ulehčit vstup do života. Moji rodiče mi například spořili od narození, když jsem pak dovršila plnoletosti, tak jsem dostala jako dárek naspořené peníze.

    Spoření pro děti může být jakýmsi pomyslným odrazovým můstkem. Zajisté si všichni přejeme, aby naše děti byly nějakým způsobem alespoň trochu zaopatřeny, a právě díky spoření toho můžeme dosáhnout. Logicky své děti nemůžeme zaopatřit na celý život, ale měli bychom zvážit to, jak jim co nejvíce usnadnit vstup do života v tak nelehké době, jaká právě panuje.

    Přečtěte si také: