Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Hola hola, škola volá

    10.7.2011, Silva Pokorná

    Ne, nezbláznili jsme se. Víme, že škola právě skončila a začali prázdniny. Ale v případě, že máte doma prvňáčka, školní povinnosti pro vás právě teď začínají. Tou první je vašeho synka či dcerku do školy vybavit vším potřebným. A nejdůležitější jsou školní batohy.

    Jaký školní batoh či aktovku vybrat

    Rozhodně nevybírejte školní batoh podle svých vlastních představ. Zeptejte se vašeho dítka, jaký by si přálo. Vaše dcerka třeba miluje pohádky o princeznách, váš syn zase zatouží po temně rudém batohu se závodním ferrari. Promyslete ale, na jakou dobu by měla školní taška vydržet a jestli bude růžový batoh s motivem princezen vhodný ještě ve čtvrté třídě. Pokud chcete, aby batoh či aktovka byly pro vaše dítě oblíbené i za pár let, zkuste najít nějaký kompromis. V první řadě se ale musí líbit prvňáčkovi, ten ho musí nosit do školy rád.

    Důležité parametry

    Vzhledem k tomu, že vybíráte tašku pro malého človíčka, věnujte pozornost velikosti a váze. V tašce s sebou bude tahat hromadu věcí, hlavně těžké knihy, proto by samotná taška či batoh neměly být příliš těžké. Doporučuje se maximální hmotnost do 1200 gramů. Tašku vyzkoušejte přímo v obchodě, ideálně i se zátěží. Dítěti musí na zádech dobře sedět a neklouzat z ramen. Zaměřte se raději na nabídku s anatomicky tvarovanými zády, dobrým odvětráváním zad a širokými polstrovanými popruhy, které se dají nastavit dle potřeby.

    Materiál nepodceňujte

    Dále se zaměřte na kvalitní materiál. Vaše dítě rozhodně nebude na školní tašku dávat pozor. Hodí ji bez milosti na zem, nebo s ní upadne do bláta. Proto by měl být materiál pevný a ideálně také omyvatelný. Vhodná jsou plastová dna a zpevněné rohy, případně nožičky u aktovek. Tašku si určitě prohlédněte i zevnitř. Zkontrolujte, zda má dostatek přihrádek a proměřte jejich velikosti, zda se tam bez problému vejde velikost A4 a taky vetší a tlustší knížky, jako je třeba atlas. V neposlední řadě myslete na bezpečnost - jak výrobku, tak vašeho dítka. Batohy do školy a aktovky musí splňovat předepsané normy a obsahovat i tzv. reflexní prvky, aby bylo malého prvnáčka vidět i při zhoršené viditelnosti.

    Přečtěte si také: