Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Vybíráme školní potřeby: Zkuste to v předstihu, ušetříte nervy i peníze!

    20.6.2011, Natalie Postlerová

    Pro školáky a studenty školní rok pomalu končí, nastává období letních prázdnin. Brzy se však vrátí zpět do školních lavic. Studium ve škole s sebou přináší nepsanou povinnost zajistit si určité školní potřeby, ať už jde o sešity, pera nebo učebnice. U většiny dětí si tento úkol vezmou na starost rodiče. Září proto může být pro některé z nich trochu hektické.

    Děti chtějí mít své školní potřeby podle svých představ, což ztěžuje rodičům situaci. Pokud už teď víte, že vaše dítě touží po určitém penálu nebo aktovce, udělejte si „strejčka“ a podívejte se po školních potřebách dříve. V tuto dobu je jistě menší šance, že vám někdo vysněný penál vezme před nosem. V září se to může stávat častěji.

    Všichni si jistě pamatujeme dobu, kdy jsme se tolik těšili poprvé do školy. Je to první vstup do světa povinností, což nám dává jakýsi pocit důležitosti. Pro většinu menších dětí je výběr jejich vlastních školních potřeb obrovskou zábavou stejně jako výběr kosmetiky pro mladou ženu. Určitě tedy uděláte dítěti velkou radost, když se už nyní vrhnete na drobné nákupy. Jistě tím též podnítíte jeho touhu se už teď něco dozvídat, což je pro dítě přínosné.

    Vybírat školní batoh je často náročným úkolem každého rodiče. Chceme, aby batoh dítě potěšil, takže vybíráme hlavně podle vzhledu, ale samozřejmě také podle finančních možností. Rozhodně bychom však neměli zapomínat na tvar batohu. U menších dětí je to občas problém. Batoh by měl být vyztužený, aby se v něm sešity a učebnice nezmačkaly. To ale zapříčiňuje, že většina z nich je pro malé děti příliš velká a těžká. Nezapomínejte, že batoh je pro záda zátěž. Proto vybírejte takové školní batohy, které jsou ergonomicky tvarované. V tomto případě je opravdu lepší nešetřit. Jistě nechceme, aby dítě v pozdějších letech trpělo třeba skoliózou.

    Výběr školních potřeb se zdá být nepříjemnou povinností. Zkuste do celého procesu zapojit dítě, které to jistě bude bavit. Navíc zjistíte, že Vám to může i usnadnit práci.

    Přečtěte si také: