Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Změnou dodavatele plynu můžete ušetřit i tisíce korun ročně

    13.5.2011, Lucie Kubátová

    Pokud se pro vás den, kdy vám poštovní doručovatelka vhodí do schránky fakturu za energie a plyn, stal noční můrou, je na čase s tím něco udělat. Nevyhovují-li vám podmínky společnosti, s níž máte momentálně sepsanou smlouvu, neznamená to, že od ní musíte odebírat plyn po celý život. Od 1. ledna 2007 má každý člověk ze zákona právo na změnu dodavatele plynu. Svým způsobem je to šance, která vám umožní ovlivnit výslednou cenu plynu pro vaši domácnost. Proč platit horentní sumy, když díky změně dodavatele můžete ročně ušetřit i tisíce korun?

     

    Trh s dodavateli plynu se neustále rozrůstá. Velkým plynárenským společnostem začínají postupně konkurovat menší firmy, a právě z tohoto konkurenčního boje může profitovat obyčejný zákazník. Cena plynu se u jednotlivých dodavatelů značně liší, ale mějte na paměti, že to není jediný faktor, na který se musíte zaměřit, pokud se rozhodnete pro změnu plynárenské společnosti. Vaším prvním krokem by mělo být porovnání cen plynu. Uvažovat byste měli pouze o dodavatelích, kteří jsou prověření, a jejichž společnost má na trhu určité renomé.

    Pokud si nevíte rady, zkuste využít webové stránky www.usetreno.cz. Poradenská služba je bezplatná a máte-li pocit, že je na vás podobná agenda příliš komplikovaná, pracovníci z tohoto webu jsou schopni zajistit zákazníkovi celý převod. Na těchto stránkách najdete i kalkulačku plateb za plyn, která zahrnuje širokou škálu ověřených dodavatelů, tudíž pro vás srovnání cen bude rychlejší, snazší a hlavně přehlednější.

     

    Srovnání cen plynu za m3 u několika vybraných plynárenských společností vám během pár chvil osvětlí, zda se ve vašem případě změna vyplatí, nebo ne. Jakmile si vyberete firmu, kontaktujte ji buďto přes zákaznickou linku, anebo ji navštivte osobně, přímo na pobočce. Buďte připraveni na to, že vás krátce na to osloví zaměstnanec společnosti a projde s vámi podrobnosti týkající se smlouvy. Spolu se smlouvou podepíšete výpověď a plnou moc, díky níž bude nový dodavatel plynu moci jednat vaším jménem s tím, od kterého odcházíte.

    Zapomenout byste neměli na fakt, že dodavatelé plynu mívají obvykle ve smlouvě tříměsíční výpovědní lhůty, proto je třeba počítat s poslední fakturou od staré společnosti.

    Přečtěte si také: