Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Jak zabodovat u jeho rodičů?

    5.1.2011, Veronika Vycpálková

    S partnerem to výborně funguje, ale další věc, jak vztah posunout o něco kupředu, je seznámení s rodiči. Přestože s jeho rodiči nechodíte, je velmi příjemné s nimi být zadobře. Tím spíš, jestliže chodíte s takzvaným „mamánkem“.

    První návštěva rodičů je obvykle provázena zvláštními pocity v žaludku a nejistotou. Zoufáte si, že se na to ani nemůžete připravit?

    Něco málo s tím přeci jen udělat můžete. Podle bontonu na první návštěvu jako žena nic nenosíte, pakliže vás přítel hned na úvod neuvrhne necitlivě na oslavu narozenin. V tom případě je dobré přinést nějakou neutrální maličkost a nejlépe se poradit s přítelem.

    Nepodceňte váhu informací a pokuste se z vašeho milého dostat alespoň něco málo. Například, zda mají nějaké domácí zvíře. Jestliže víte, že je domácím mazlíčkem například zlatý retrívr, můžete se předem vyzbrojit informacemi a poznamenat: „Jé, vy máte retrívra. Slyšela jsem, že jsou moc chytří a přítulní.“ A hned máte na světě první téma, na které to jistě aspoň chvilku utáhnete a páníčci si jistě rádi vychválí svého mazlíčka a pokud jsou upovídaní, přidají i pár veselých historek.

    Jak se obléci?


    Rozhodně nevolte nic příliš extravagantního, ani krátké sukně a hluboké výstřihy. Maminku si jistě nezískáte tím, že bude v průběhu vaší návštěvy muset napomínat tatínka, aby odtrhl oči od vašeho dekoltu.

     

    Výrazné líčení si nechte na večerní párty. Tentokrát sáhněte po řasence, tvářence a lesku, to je tak akorát.

    Témata k hovoru?


    Už mezi dveřmi můžete pochválit byt či dům. Podle bydlení můžete velmi rychle odhadnout, jaké téma by bylo záhodno nadhodit. Jestliže jsou všude lovecké trofeje, zkuste začít o lovech. Nevadí, že to není vaše silná stránka, pravděpodobně začne mluvit tatínek. Jestliže tápete, rozhlédněte se a začněte o čemkoliv, co spatříte a jakkoli vás to zaujme. Obraz, krb, po kterém také toužíte, a tak dále. S rozhlížením to ale nepřehánějte, ať nevypadáte, jako kdybyste si vyhlížela lup.

     

    Ačkoliv jistě stoupnete v jejich očích, když sem tam utrousíte nějakou vhodnou chválu, pozor na to, abyste to nepřehnala. Působí to pak příliš lacině a průhledně.

    Kdy odejít?


    Není dobré se hned po konzumaci oběda či večeře vrhnout ke dveřím, ale ani zbytečně otálet, pakliže vás téma nijak neváže. Orientačně je dobré po jídle setrvat zhruba dalších 20 minut. V tomto momentě vás ale pravděpodobně už bude vést váš partner, který odhadne, kdy odejít.

     

    Přečtěte si také: