Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Kam na dovolenou v ČR?

    22.8.2015, Šárka V.

    Každý rok vyjíždí více lidí na dovolenou až v září. Méně lidí, lepší ceny a navíc vám dovolenou všichni závidí, protože už ji mají za sebou. A každý rok řešíme kam vyrazit, ať už sami, s dětmi nebo s domácími mazlíčky. Pamatujete si ještě, kdy byl problém sehnat dovolenou i s vaším domácím mazlíčkem?

    V dnešní době si už můžete brát i své domácí mazlíčky s sebou. Někdo raději jede na chatu, jiní pod stan, k moři.....Jeden preferuje aktivní, jiný zase relaxační dovolenou. Tady máte pár tipů - rad kam vyrazit s dětmi i s domácími mazlíčky.

    Dětenice vás přenesou do středověku

    Středověký hotel v Dětenicích v okrese Jičín. Mají zde překrásný večerní program ve Středověké krčmě ( mimo pondělí ), kde vystupují tanečnice a kejklíři. Také můžete navštívit Dětenický pivovar, novou expozici Dětenického pekla, krásný, barokní zámek, kde všude dělají bohatě kulturní programy. Je to nezapomenutelný zážitek, který vás vrátí v čase do vzdáleného středověku.

    Dětenice, Wikipedia, Huhulenik

    Fotografie: Dětenice, Wikipedia, uživatel Huhulenik

    I v létě si na horách užijete!

    Nebo vás láká aktivní dovolená v panenské přírodě s možností zajímavých výletů do okolí i využití přímo v místě pobytu? Pak je Klínovec v Krušných horách pro Vás tím pravým místem.

    Zajistí vám poznání krás Krušných hor na horském kole, terénní koloběžce nebo čtyřkolce s instruktorem, či bez něj. Vyzkoušet můžete lukostřelbu, střelbu ze vzduchovky, nordic walking... Zahrát si můžete s dětmi líný tenis, badminton, můžete vyzkoušet bungee ruming slackline nebo disk golf. Přímo na Klínovci najdete lanové centrum, další pak na nedalekém Plešivci.

    V Božím Daru je zase dětský svět NOVAKO. Děti určitě zaujme Ježíšková cesta, návštěva aquaparku, mořského akvária, zooparku či sjezd letní bobové dráhy. Nezapomenutelným zážitkem je jízda parní lokomotivou Doupovskou lokálkou, ale i sedačkovou lanovkou na Klínovec s následným výstupem na nově otevřenou rozhlednu.

    Fotografie: Klínovec, Wikipedia, uživatel SehLax

    Relaxace v pohádkovém světě

    Nebo raději upřednostníte dokonalou relaxaci pro vás i pro vaše ratolesti? Potom je tu hotel Podlesí. Dovolená jako z pohádky na místě, kde je božský klid. Postaráno bude o vše - pohodlné ubytování, výborné jídlo a relax, o kterém jste dosud jen snili. Takové je to v hotelu Podlesí na Českomoravské vrchovině. V hotelu nabízí různé masáže, saunu, bowling, bazén, stolní tenis. S pobytem získáte i vstup do kouzelného světa domečků laděných do stylu obydlí pohádkových postaviček. Prohlédněte si domeček Sněhurky, Rákosníčka, Budulínka a mnoha dalších, což vaše děti ocení. Také si vyhrají na prolézačkách, hřišti nebo se mohou vyřádit v bazénu.

    Co vyrazit na vínečko?

    Nebo se rozhodnete pro stylový hotel Savannah? Je postaven ve stylu New Orleans 20. let minulého století a učaruje vás nejen vysokým standardem služeb a různými programy pro malé i velké, ale i polohou v půvabné lokalitě proslulého znojemského vinařského regionu. Znojmo a jeho okolí představují pestrobarevnou paletu nádherných míst a památek např: labyrint Tajemného znojemského podzemí, zámek rotundu sv. Kateřiny, radniční věž či Loucký klášter s muzeem vinařství a bednářství nebo chrám sv. Mikuláše. Také se můžete svézt turistickým vyhlídkovým vláčkem.

    Fotografie: Znojmo - Mikulášské náměstí, Petr Novák, Wikipedia

    Nevybrali jste si? Nevadí. Určitě Vás potěším tím, že se můžete podívat na slevové portály, kde určitě každý najdete to své. Přeji vám krásnou, pohodovou a klidnou dovolenou.

    Další tipy

    - Na horách nezapomeňte na krásné vyhlídky a rozhledny. Mezi nejznámější patří například Štěpánka u Příchovic s výhledem na celé Jizerské hory, Krkonoše i Český ráj. Další je Tanvaldský špičák s rozhlednou, z Tanvaldu je to asi 2,5 kilometru. Také Černá studnice na Studničním hřebeni vám nabídne velkorysý rozhled do kraje. Nezapomeňte si přibalit turistický dalekoholed

    - Na cestách využijete kvalitní outdoorové vybavení v podobě nepromokavého oblečení a pevné obuvi. Nezapomeňte, že počasí se na horách může velice rychle změnit. 

    - A co takhle si vyjet na koloběžkách? Půjčte si je na celý víkend nebo i týden v pražské prodejně Velorama. Odborně vám poradí a pomohou s výběrem vhodné koloběžky.

    Přečtěte si také: