Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Vyzkoušejte agenturu na hlídání dětí nebo péči o seniory

    31.7.2015, Alice Jendelová

    V době prázdniny se možná potýkáte s problémem, kdo pohlídá vaše děti. Zkuste vyzkoušet službu hlídací agentury. A nemusí jít pouze o děti. Agentury nabízejí i péči o seniory.

    Pro pracující rodiče je doba prázdnin velmi náročná. Zvlášť pokud nemají luxus babiček a dědečků, kteří mohou děti hlídat, když jsou v práci. Možná je to i vás případ. Řešení je několik. Můžete donekonečna otravovat a prosit všechny sousedy v okolí, poslat děti na tábor či si brát střídavě dovolenou. To ale nejsou zrovna nejšťastnější řešení. Táborem nepokryjete celé prázdniny, sousedé asi nechtějí celé dva měsíce prázdnin strávit s vašimi dětmi a dovolenou byste měli mít společně jako celá rodina.

    O tom, jak takovou dovolenou s dětmi zvládnout, si můžete přečíst v našem minulém článku.

    Agentury zajišťující  hlídání dětí jsou ideální řešení

    Našli jsme řešení za vás. I u nás totiž najdete agentury, které se specializují na hlídání dětí. Jak poznáte kvalitní agenturu?

    Určitě je důležité, aby společnost fungovala na našem trhu již několik let a zaměstnávala opravdu zkušené chůvy. Správná agentura si zakládá na osobním přístupu a najde s vámi řešení, které vyhovuje vašim požadavkům.  Měla by nabízet jak  dlouhodobé hlídání, které oceníte zvláště teď o prázdniny, tak i jednorázové hlídání. To můžete využít třeba, když se chystáte na nějakou večerní akci.

    Toto vše například zajišťuje agentura Slunečnice, která má sídlo v Praze 5, ale chůvy mohou dojíždět i po úzkém okolí. Je 15 let na trhu a velmi se nám líbí její přístup k hlídání dětí. Veškeré své aktivity provádí chůva vždy po domluvě s rodiči, není problém se s ní domluvit i na menším úklidu či uvaření, ale vždy je na prvním místě dítě. Chůva tedy nenahrazuje paní na úklid a tak by to mělo být.  Chůva totiž dítě pouze „nehlídá“, plně se zapojuje do jeho činností, do všeho co jej baví a možná někdy i moc nebaví jako je právě úklid pokojíčku.

    Chůvy s dětmi rádi čtou, učí se, poznávají koníčky vašeho dítěte a tento individuální přístup je opravdu důležitý. Doporučujeme, abyste s chůvou byli v kontaktu i při předávání dítěte. Důležité je jí vše správně vysvětlit vysvětlili a po skončení hlídání si společně s ní i s vaším dítětem popovídejte, co vše podnikali. Všímejte si, jakou má dítě náladu a podle toho poznáte, zda se mu takto strávený čas líbil. Navíc bude rádo, že se zajímáte o to, co dělalo a nebude brát čas s chůvou jako odložení, protože vy nemáte čas.

    Využijte i nabídku péče o seniory

    Agentury se však nestarají pouze o vaše děti, ale nabízejí i péči o seniory. Ne vždy máte možnost být svým příbuzným, kteří potřebují pomoc, na blízku. Výhodou je, že operovávaná osoba je v domácím prostředí a pečovatelka může pomoc s mnoha věcmi. Od základních potřeb jako je hygiena, jídlo, po úklid. Navíc si s pečovatelkou mohou vytvořit velmi dobrý vztah.

    Vybrat správnou péči není snadné. Více si můžete přečíst například v článku zveřejněném na serveru Novinky.cz -  proto je důležité zvolit opravdu prověřenou agenturu. Určitě je skvělé, když si  společně vytvoří  vztah, protože pečovatelka se tak stane opravdovou společností a oporou, které může věřit.

    Určitě se nebojte využít služeb agentur. Ušetříte si tak mnoho trápení a vaše děti i prarodiče budou šťastní.

    Přečtěte si také: