Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Štěstí přeje připraveným - jak se připravit na porod!

    5.5.2014, Radka Kapuciánová

    Nemůžete se dočkat, až budete konečně držet své vytoužené miminko v náruči? Děsíte se však toho, co tomu předchází, tedy porodu? Nemusíte, existuje několik rad na zmenšení porodních bolestí…

    Čekání je u konce

    Dlouhé měsíce čekání jsou za vámi a před vámi posledních pár týdnů či dokonce jen dnů do porodu. Na ten slavný den D se každá nastávající maminka připravuje jinak – některé to vůbec neřeší a vše nechávají na přírodě, jiné hltají všechny možné informace o tom, co jim při porodu může pomoci.

    Co skutečně pomáhá?

    Babských rad na přípravu k porodu existuje spousta. Neustále se laická i odborná veřejnost dohaduje, jak moc to či ono může napomoci rychlému a bezbolestnému porodu. Není divu, že to řeší především nastávající maminky a eventuelně i tatínkové, kteří mají z porodních bolestí strach. To je však normální. Důležité je zachovat klid a vědět, že po svém boku máte někoho, kdo se o vás postará.

    Psychika dělá hodně

    Když ucítíte první kontrakce, zdaleka se ještě nic nemusí dít. Především zachovejte klid, odpočívejte, dejte si horkou lázeň. Doba, kdy budete muset sebrat veškerou sílu, teprve přijde. Velmi vhodné je pracovat na své psychice. Každému pomáhá samozřejmě něco jiného, co lze ovšem jedině doporučit je mít s předstihem sbalenou menší tašku na porodní sál i větší zavazadlo, kde budete mít veškeré potřebné věci na celou dobu vašeho pobytu v porodnici.

    Babské rady

    Jestliže vám do porodu zbývá šest a méně týdnů, můžete zkusit lněné semínko. Jeho účinky jsou známy již dlouho – pomůže vám při potížích s trávením, především pak, jestliže trpíte zácpou. V těhotenství pak uvolňuje porodní cesty. Pozor však ale na dávkování a správné užívání! Další, dnes velmi oblíbenou, „babskou“ radou je pití nálevu z maliníku. V lékárnách či drogeriích můžete sehnat buď sušený maliník, ze kterého si doma nálev připravíte, a nebo sáčkový čaj, který máte jednodušší na přípravu. Ať tak či tak, doporučuje se tento odvar pít až po zhruba 35. týdnu těhotenství, jelikož může uspíšit porod. Zpočátku se pije jeden šálek denně, po čase můžete přejít na dva až tři šálky za den.

    Novinky na trhu

    Mnoho žen též praktikuje masáž hráze pro usnadnění porodu. Na to na našem trhu existuje nespočet přípravků, vybrat si tak budete mít z čeho. Poslední dobou se též hodně mluví o pomůckách pro posílení pánevního dna, zde však musíte již počítat s vyšší pořizovací cenou.

    Děťátko je na světě!

    Ať se již rozhodnete praktikovat před tím velkým dnem cokoli, přeji vám co možná nejrychlejší, nejhladší a nejméně bolestivý porod. A při každé bolestivé kontrakci si připomínejte, že již každou chvilkou budete držet v náručí váš malý zázrak.

    Přečtěte si také: