Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Egypt nabízí podmořské krásy, odpočinek a luxusní hotely

    12.5.2013, Alice Jendelová

    Přemýšlíte kam na dovolenou? Lákají vás nádherné pláže, potápění a dovolená, kde se vám dostane všeho? Zkuste Egypt.

    Egypt, zemi v severovýchodní Africe, v posledních letech ročně navštíví kolem dvě stě tisíc Čechů. Je to jedna ze zemí s nejstarší historií a památkami, ze kterých dýchá jedna pověst za druhou.

    Co vám zájezdy do Egypta nabízejí?

     

     

    Když se řekne dovolená Egypt, každý si vybaví pyramidy, ale tato země nabízí tolik dalších přírodních krás a památek. V Egyptě se nikdy nezapomeňte potápět. Podmořská krajina nabízí ty nejkrásnější scenérie. Výlet si kromě pyramid můžete udělat i na Saharu, která nabízí písečné duny, několik odstínů písku a oázy s nádhernými rostlinami a palmovým rájem.

    Za prohlídku stojí také kláštery a chrámy. Většina obyvatel je sice islámského náboženství, ale v horách nad Rudým mořem najdeme nejstarší křesťanské kostely. Známý je také chrám boha Hora v Edfú.

    Pokud navštívíte egyptské hlavní město, Káhiru, zajděte si do Egyptského muzea, kde naleznete přes sto třicet tisíc exponátů, které vás provedou dějinami od nejstarších dob.

    Kam vyrazit?

    Zájezdy Egypt nabízejí ale hlavně odpočinek v luxusních hotelích all inclusive. Turisty nejoblíbenější lokality jsou Sharm El Sheik a Hurghada, které jsou nejnavštěvovanější, ale i Taba a v posledních letech také Makadi Bay či Marsa Alam.

    Sharm El Sheik

    Hojně navštěvované turistické letovisko se nachází v jižním cípu Sinajského poloostrova a původně zde byla rybářská vesnice. Nyní jsou zde však nejluxusnější hotelové resorty s čistým mořem a plážemi. Velmi blízko je letiště a také mořský národní park Ras Mohamed.

    Hurghada

    Toto letovisko je turisty nejnavštěvovanější. Oblíbené především pro hráče golfu, kteří tu naleznou nádherné greeny. Hotelové resorty nabízejí velké vyžití pro relaxační i aktivní dovolenou. Samozřejmostí jsou opět dlouhé písečné pláže a korálové útesy.

    A s kým vyrazit?

    Velice výhodné last minute Egypt nabízí cestovní kancelář NewTravel.cz. Pro turisty je připraveno přes tisíc sedm set zájezdů do několika letovisek. Hotely nabízejí stravování all inclusive nebo all inclusive ultra. Ceny jsou za luxus, který se vám dostane, velice příjemné. Najdete zde bazény, lázně, sportovní vyžití, nádherné pláže a úchvatný podmořský svět.

    Země faraonů, bohatou historií, nádhernou přírodou a s dech beroucími památkami je ideálním rájem pro turisty a dovolenou.

    Přečtěte si také: