Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • O krok blíž k dospělákům - dětské hodinky

    24.3.2013, Martina Kaushiková

    Děti začínají mít o hodinky zájem poměrně brzy. Jako malé se totiž čím dál tím víc chtějí chovat „dospěle“ a napodobování rodičů je ten nejjednodušší způsob. Dovolte svému dítěti nakouknout do světa dospělých a zasvěťte ho do tajemství času!

    Nejlepším dárkem budou beze sporu dětské hodinky!

    Hodiny už pro předškoláky?

    Už předškolní děti jsou schopné pochopit význam času a hodin, samozřejmě počítejte s tím, že vysvětlení musíte zvolit úměrně jejich věku. Pokud máte zvídané dítko, které se rádo zajímá o vše nové, a zvláště ho přitahují právě čísla, máte skoro vyhráno. Hodiny dítě můžete učit buď na modelových hračkách, které mají výhodu v tom, že to lze zkoušet opakovaně a dokola. Dítě si to tak výborně procvičí. Problém může nastat v případě, že dítě není do učení příliš nadšené. Modelové hodiny nejsou autentickým materiálem, proto se dítě může začít nudit a raději vyhledá jinou zábavu. Další způsob, kterým lze dítě naučit hodiny, je vhodný pro rodiče, kteří vedou své děti k samostatnosti již odmala. Jednoduše si s dítětem domluvte pravidla a zacházejte s ním jako s velkým. Nechte své dítě hlídat čas – večerníček začíná ve tři čtvrtě na sedm - to je, až bude velká ručička na devítce a malá mezi šestkou a sedmičkou. V mnoha ohledech vám takové zacházení může i ulehčit práci. Stanovte si třeba čas, do kdy musí mít dítě uklizený pokoj (až bude velká ručička na dvanáctce a malá na šestce) a nechte ho, až si zkusí samo rozvrhnout čas a pohlídat hodiny.

    Odměňte dítě za učení

    Ne každé dítě zvládne hodiny snadno. Není to však nic, čím byste se museli znepokojovat. Klidně s výukou hodin počkejte až do první třídy. Každé dítě je jiné a třeba právě to vaše potřebuje více času. Zkuste se zamyslet také nad tím, čím dítě motivujete k dalšímu učení, nebo čím ho za pilné učení naopak odměníte.

    Náramkové hodinky pro děti

    Hodinky pro děti mají být hlavně barevné, veselé a hravé. Vybrat si můžete z různých materiálů, obrázků nebo vzorů.  Hodinky by se dětem měly hlavně líbit a měly by jim dělat radost. Výběr hodinek je pro děti velká věc, určitě si dejte na čas a vyberte ty nejlepší a nejkrásnější, hlavně aby vaše dítě okouzlily. S vysněnými hodinkami půjde malým princeznám i malým raubířům hned všechno lépe!

    Přečtěte si také: