Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Ozdobte svůj stromek podle letošních trendů. Poradíme, jak na to

    24.12.2012, Alice Jendelová

    Měníte ozdoby každý rok podle toho, co je zrovna v módě? Nebo prostě jen chcete obměnit letošní výzdobu. Trendy pro letošní rok jsou klasické i extravagantní.

    Vzdejte se červenozlaté a modrostříbrné kombinaci. Buďte trochu inovativní, ozdoby se dají sehnat i za pár korun, aby vaše poloprádná peněženka před Vánoci tolik nezchudla.

    Tyrkysovo – růžovo – zelená

    Toto je jednoznačně hit letošního roku. Najdete ji na ozdobách, ale i doplňcích. Objevuje v galanteriích na stuhách, v marketech na ubrouscích a samozřejmě i v nejrůznějších podobách k ozdobení stromku. Vybrat si můžete jen dvě z nich. Veselé a pestře barevné ozdoby ke stromku rozhodně patří.

    Severský styl

    Móda ozdob se severskými vzory proniká na náš trh už rok co rok, ale v letošním roce je výběr opravdu veliký. Kromě kulatých vzorovaných ozdob jsou k dostání vločky, sobi, punčošky či mašle se severskými motivy. Barvy jsou nejčastěji bílo-červené, ale ladit můžete i do bílo-stříbrné.

    Klasika

    Víc než dříve se však objevuje i klasika. Na pulty se ve velkém vracejí slaměné ozdoby a poptávka vzrůstá i po klasických skleněných foukaných ozdobách různých tvarů. A stromky jsou pak pěkně barevné, jako když jsme byly malé. Pokud se však rozhodnete právě pro slaměné ozdoby, pozor na to, co k nim přidáte. Rozhodněte se raději pro střídmost a dejte k nim třeba jen červené menší kulaté ozdoby. Skvěle by vypadaly upečené perníčky, oříšky či jablíčka. Můžete vyrobit i ozdoby z filcu.

    Bílá je nesmrtelná

    Každopádně však letošní Vánoce nic nezkazíte s bílou. Pokud nejste žádní troškaři, pořiďte si bílý vánoční stromek. Nechce se vám kupovat novou zásobu ozdob? Dokupte jen bílé a dolaďte barvou, která se vám líbí, a ozdoby máte již déle.

    Loňské trendy stále běží

    Nemusíte však nutně vyhazovat ozdoby koupené v loňském roce. Stále budete mít pěkný moderní stromeček s fialovými ozdobami. Nic nazkazíte ani se skořicovou, oranžovou či krémovou.

    Nezapomeňte však na hlavní pravidlo: méně je někdy více. V případě vánočního stromečku to platí dvojnásob. A pozor na čokoládové figurky. Pokud nikdo z rodiny vyloženě neprahne po tom, aby zdobily stromek, dejte je na mističku na stůl. Nebudou vám aspoň na stromečku viset zbytky staniolu.

    Přečtěte si také: