Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Mravenčí akvárium: odměňte své děti za dobré známky! DÁREK V ČLÁNKU

    19.6.2012, Marika Postlerová

    Pomalu ale jistě se blíží konec školního roku. Tento den je sám o sobě pro všechny školáky odměnou za práci, kterou více či méně odváděli během uplynulých deseti měsíců. I přesto se řada rodičů rozhodne své potomky odměnit a případně motivovat k ještě lepším výsledkům v následujícím roce nějakým dárkem. Někdy je i pro rodiče vcelku obtížné najít věc, která by pro dítě byla využitelná, zábavná a jistým způsobem poučná. Přesně tyto atributy splňuje mravenčí akvárium! O co se jedná?

    Antquarium, jež je originálním výrobkem tohoto druhu, vám umožní mít doma malou zoologickou zahradu. Nádoba je naplněna speciálním netoxickým gelem, který byl vyvinut vědeckými výzkumníky v NASA původně pro pozorování pozemského života ve vesmíru. Akvárium následně stačí naplnit několika mravenci a můžete začít sledovat život těchto úžasných tvorů. Gel má v sobě všechny živiny, jež jsou potřebné k jejich plnohodnotné výživě. Tímto dárkem děti potěšíte a zároveň naučíte něco o životě mravenců v koloniích. S mravenčím akváriem se vaši potomci rychle vcítí do role vědce a možná se v nich probudí touha po studiu fauny.

    [caption id="attachment_106976" align="alignright" width="150" caption="Mravenčí akvárium"]Mravenčí akvárium[/caption]

    Postup je takový, že do pořízeného akvária naplněného gelem vložíte 10–15 mravenců. To je dostatečný počet k založení malé kolonie. Mravence je samozřejmě možné pořídit v dobrém zverimexu, ale pokud si je vlastnoručně nasbíráte, budete z toho mít mnohem větší požitek! Mravenčí akvárium se poté uzavře a vy můžete sledovat úžasný proces tvorby chodbiček v gelu, jež mravenci tvoří jeho postupným „projídáním“. Jedinou vaší povinností je občas mravencům vyvětrat.

    Jedna generace se dožívá zhruba půl roku. Nespotřebuje ale zdaleka všechen gel. Do akvária tedy můžete nasbírat nové mravence. Nemusíte se bát, že by uvnitř gelu zůstaly tělíčka mrtvých mravenců. Tito živočichové jsou velmi inteligentní a chovají se k sobě s patřičným respektem. Mrtvého mravence vždy jeho ostatní druhové vynesou na povrch gelu. Tam ho můžete jednoduše odebrat.

    Pokud tedy sháníte skvělý dárek za vysvědčení, dárek k narozeninám, nebo jen názornou učební pomůcku k sledování života mravenců na zemi, s mravenčím akváriem nemůžete šlápnout vedle!

    DÁREK PRO ČTENÁŘE veStylu.cz - SLEVA 10% NA NÁKUP MRAVENČÍHO AKVÁRIA

    Pokud vás mravenčí farma zaujala, můžete si ji zakoupit v e-shopu MravenčíAkvárium.cz zde. Pokud v objednávce vyplníte speciální slevový kód „VESTYLU1206“, získáte automaticky SLEVU 10% z běžné ceny Antquaria!

    Přečtěte si také: