Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Grilování jako nový národní sport

    5.7.2011, Silva Pokorná

    Tradice grilování je stará jako lidstvo samo. Má se za to, že vzniklo už s prvním opečeným masem na ohni v dobách pradávných. Do Evropy se tradice klasického grilování, tzv. barbeque, dostala pravděpodobně z Ameriky.

    Grilovat se dá prakticky kdekoliv a kdykoliv, na zahradě nebo na balkoně paneláku. S elektrickým grilem si poradíte i uvnitř, za deštivého počasí si tedy hravě zagrilujete i doma v kuchyni. Dokonce se objevují místa určená pro veřejné grilování.

    Grilování se v Čechách stává opravdu oblíbenou činností. Jídlo připravené na grilu má své specifické kouzlo. Grilovat se dají všechny druhy masa, ryby a taky zelenina, takže ani vegetariáni nepřijdou zkrátka. Na oslavách narozenin a svatbách je v oblibě grilování celého selátka. Hladoví strávníci stojí netrpělivě v řadě a čekají na svůj kousek opečeného libového masíčka. A pro děti můžeme připravit barvami lákající špíz z kuřecího masa a různé zeleniny.

    Pokud si na grilování netroufáte sami, vezměte si na pomoc třeba nový úspěšný pořad TV Prima, Šéf na grilu, kde nás do tajů grilování postupně uvádí Zdeněk Pohlreich. Dozvíte se o správných technikách vaření na ohni, jak udělat zdravý hamburger nebo fantastický steak. Nezapomene přestavit správné bylinky k rybám a naučí nás dělat dresingy, které jsou důležitou součástí každého grilovaného pokrmu. V neposlední řadě nám představí i osvěžující saláty a drinky. V posledním, šestém díle, se zaměřil pro nás netradičně, na plody moře. Ukázal tak, že na grilu se dá upravovat opravdu všechno.

    Ve všech pořadech používá na přípravu pokrmů grily Weber. Pokud se vám jeho skvělí pomocníci zamlouvají, zkuste si o ně zahrát. Je to velice jednoduché. Stačí na stránkách sociální sítě Facebook přidat vydařenou fotografii z vaší grilovací párty a získat nejvíc hlasů. Pravidla a další informace naleznete na webu vseogrilovani.cz. Nechte se tedy zlákat vůni grilovaného masa, užijte si bezvadné odpoledne s přáteli, nafoťte to a zúčastněte se soutěže o gril.

    Přečtěte si také: