Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Grilování nemusí být fádním zážitkem

    28.1.2013, Markéta Vocetková

    Padá sníh, mrzne až praští. Škrábeme zmrzlá okénka u auta, halíme se do zimních kabátů, chodíme bruslit a lyžovat. Užíváme si zimních radovánek i starostí. Ať už máme zimu rádi nebo ne, je to období, které nás nyní provází. Alespoň se můžeme těšit na blížící se období jara, kvetoucí stromy a lehoučké laskání jarního slunce.

    S novým rokem nové recepty

    Nový rok se sotva objevil mezi dveřmi a většina z nás už plánuje co podnikne v létě. Koupání, grilování, zábava s přáteli a ten úžasný pocit z odpočinku. Jen pár známých, letní noc a zážitky, které se nezapomínají. K večírkům a popíjení patří pochopitelně i dobré jídlo. A vzhledem k letnímu období je tou nejlepší volbou příprava jídla na grilu.

    Ta lahodná vůně, šťavnatá krkovička na grilu, křupavá kuřecí křidélka. Co více chtít? Co například vyzkoušet něco jiného a nečekaného? Nemám teď na mysli špízy či klobásky. Mám tím na mysli například grilovanou zeleninu i ovoce. V Česku dáváme přednost grilovaným uzeninám a masu, ovšem v přímořských státech je běžné grilování téměř všech potravin.

    Možná je i u nás na čase změnit staré zvyky na nové a začít s experimentováním. Vyzkoušejte nové recepty na grilování. Už jste zkusili grilovat mořské plody, cuketu či lilek? Se správným receptem to může být stejná a možná ještě lepší pochoutka. Grilovanou zeleninu lze podávat i jako hlavní chod. Například kousky ogrilovaného masa a zeleniny, zamíchané do lehkého těstovinového salátu. Či grilovaná mrkev, cuketa a cibule jako příloha k masu?  Vyzkoušejte to i vy – třeba i recepty z cukety.

    Pokud je zelenina správně ochucená a připravená na kvalitním grilu, stává se delikatesou například i grilovaný lilek.

    Oblíbenou pochoutkou na grilu jsou taktéž grilované ryby jak sladkovodní, tak mořské. Losos zabalený v dubovém dřevě a propečený na grilu či grilované tygří krevety. Jedinečný gurmánský zážitek. Dejte svému kulinářskému umění nový směr a objevte krásy jídel na grilu.

    Přečtěte si také: