Navštivte také: Horké kameny
komerční sdělení
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Španělská kuchyně na talíři

    22.2.2014, Komerční sdělení

    Chystáte se udělat oslavu narozenin nebo jen tak pohostit Vaše blízké nějakou pochoutkou, avšak marně si lámete hlavu nad tím, co by mohlo být to pravé ořechové? Pohostit je můžete neodolatelnou španělskou kuchyní. Tato kuchyně díky její rozmanitosti chutí a skvostnému vzhledu okouzlí opravdu každého. Navíc co region, to jiná chuť a jiné speciality, což je způsobeno také jejím specifickým vývojem dějin.

    Stejné stopy, jaké zanechali Židé a Arabové v průběhu staletí ve španělských dějinách, kultuře i stavitelství, si lze představit rovněž ve španělském stravování. Přičemž jen stěží si lze odmyslet vliv francouzské gastronomie na severu Španělska. V období zámořských objevů bylo Španělsko jednou z koloniálních velmocí. Vždyť Španělsko získalo v 15. A 16. Století významná území v oblasti dnešní Jižní Ameriky. Své přední přístavy tato země vlastnila rovněž na Filipínách.  To vše prostě muselo na Španělsku dodnes zachovat určité stopy.

    Co se španělské gastronomie týče, její bohatou pestrostí se můžete nechat provázet na těchto webových stránkách: www.spanelskakuchyne.cz, díky nimž sami poznáte její kouzlo. Ve vnitrozemí této země se můžete nechat zlákat lahodnými masitými pokrmy s hustými polévkami. Na pobřeží za ochutnání jistě stojí různé druhy salátů a ryb.  Ať už se jedná o kuchyni katalánskou, valencijskou či andaluskou nelze si je představit bez častého použití česneku a olivového oleje.

    Díky příznivým klimatickým podmínkám se ve Španělsku velmi daří pěstování ovoce a zeleniny, které se pak velmi často ocitají rovněž na talíři. Kdo navštíví Španělsko, neměl by si nechat uniknout příležitost k ochutnání rýžového pokrmu zvaného paella.

    Přečtěte si také: