Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Jak vybrat rodinnou dovolenou, kterou si užijí dospělí i děti

    28.3.2019, Šárka V.

    Rodinná dovolená s dětmi nemusí být vždy „dovolená“ v pravém smyslu slova. Náročné děti vyžadující v podstatě neustálou pozornost, a zejména když jsou malé, dovedou rodičům připravit nejednu horkou chvilku uprostřed horkého léta. Ale pokud strávíte své volno například na jednom z řeckých ostrovů „v plné sestavě“, můžete si dopřát zasloužený odpočinek i užít si plno zábavy.

    Jak vybrat dovolenou

    Pro rodinnou dovolenou s dětmi v Řecku je důležitý výběr konkrétní destinace a hotelu. S dětmi na cestách budete potřebovat více klidu a prostoru, který najdete spíše v méně známých letoviscích nebo menších ostrovech, kde vám hlučný bulvár nepovede přímo pod oknem. Hotel by měl nabízet vybavení pro menší děti, například postýlku nebo i koutek s hračkami, abyste nemuseli všechno vozit s sebou. Výhodou mohou být i animační programy, které vám umožní aspoň na chvíli lehnout si na pláž a opalovat se, nebo sportovní vybavení a náčiní, se kterým můžete uspořádat rodinný turnaj.

    Kam vyrazit na dovolenou

    K moři jezdíme za sluncem, koupáním a plážemi a řecké ostrovy jsou skvělým místem pro hry s dětmi u moře.Stavění hradu z písku je tradiční zábava pro malé i velké, „vodní pólo“ i další hry doplní plavání a čvachtání se ve vodě. A který z řeckých ostrovů nejlépe vybrat? Ideální pro rodinnou dovolenou je Lefkada, která má mnoho snadno přístupných pláží a výbornou vybavenost ubytovacích zařízení. Dalším skvělým místem je Rhodos, protože na něm najdete řadu menších letovisek poskytujících klid a pohodu. Na ostrově Kos, kromě toho, že se na něm nacházejí jedny z nejčistších pláží v Řecku, můžete pozorovat mořské želvy a v případě šnorchlování hejna nádherných ryb. Kréta je nejjižnějším a nejteplejším místem Řecka a překypuje kulturními a přírodními památkami.

    Každá z řeckých destinací má co nabídnout a jejich výhodou je, že jsou všechny letecky pohodlně a cenově dostupné. Pokud chcete, aby rodinná dovolená s dětmibyla skutečně dovolená, výběrem Řecka neuděláte chybu.

    Přečtěte si také: