Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Jak se připravit na grilovací párty s přáteli

    9.9.2022, Komerční sdělení

    Společné vaření je jeden z nejlepších způsobů, jak se sejít s přáteli a rodinou a podělit se o chutné jídlo a strávit společné chvíle. Pokud chcete připravit dokonalou párty, která na vaše hosty udělá dojem, přečtěte si několik našich tipů, jak na to.

    Příprava prostoru před párty

    Chcete-li pro své blízké připravit dokonalý večer, připravte si seznam toho, co musíte udělat před začátkem večírku. Rozhodně byste neměli zapomenout pořídit si zástěru na vaření. Vyberte datum a čas, připravte si seznam hostů, naplánujte si rozpočet, sestavte vynikající menu a zajistěte si vše, co budete na tento den potřebovat. Když si vše zorganizujete hned na začátku, bude to v den oslavy jednodušší. Jakmile budete mít přibližnou představu o svém večírku, je čas připravit originální pozvánky. Na pozvánkách si dejte záležet, aby byly originální a rozešlete je buď digitálně, nebo fyzicky. Uveďte na nich v kolik a kam se mají hosté dostavit, co si mají přinést s sebou a jaké je čeká menu.

    I když je jídlo hlavní atrakcí grilovací párty, hosté se musí někde najíst a nějak si párty užít.  K tomu budete potřebovat určité zásoby. Ujistěte se, že máte dostatek míst k sezení, dostatek stolů, jednorázové příbory, přístřešek před deštěm nebo ostrým sluncem a dostatek odpadkových košů. Pokud plánujete mít ucelené téma večírku, vystavte dekorace. Pro jednoduchou výzdobu použijte ubrusy, balónky a papírové lucerny. Některé výzdoby raději zatěžkejte, aby při větru neodletěly. Prostory připravte ráno v den večírku, aby na večer bylo vše připraveno, až hosté dorazí. Navíc nikdy nevíte, zda někteří hosté nedorazí s předstihem.

    Příprava

    Hosté

    Žádná oslava se neobejde bez chutného jídla. Snadno se však může stát, že ho není dostatek a nebo naopak je ho až moc a vy pak budete zbytky vyhazovat. Když si ale vše předem náplanujete, pak se takovým chybám vyhnete. Při sestavování jídelníčku berte v potaz, kolik je na seznamu hostů dospělých a jestli mezi nimi je nějaký vegan/vegetarián. Dále si o svých hostech zjistěte, zda nemají nějakéalergie nebo omezení v jídle. Kromě masa také nezapomeňte napřílohy, které zasytí. Těstovinový salát, chipsy s dipem nebo zeleninové/ovocné talíře budou ideální volbou.

    Váš rozpočet

    Je důležité si ujasnit, kolik chcete utratit, abyste si zajistili všechnu přípravu. Jídlo bude asi nejdražší položkou ve vašem rozpočtu. Vždy plánujte podle toho, abyste svůj rozpočet nepřekročili. Pokud nechcete dávat hodně peněz za maso, udělejte velké přílohy.

    Délka párty

    Čas strávený u grilu je zábava, nicméně je také pochopitelné, že čas omezíte, pokud nechcete své přátelé pozvat přes noc. Na gril si vyberte jídlo, které nepotřebuje neustálý dohled a je rychle hotové, abyste nehlídali gril po celou dobu večera.

    Tipy na zábavu

    Grilování na zahradě je skvělou příležitostí k posezení, ale také kespolečenským hrám. Sestavte si seznam her, které si chcete zahrát. Mohou to být například hry s míčem, jako fotbal nebo volejbal. Pokud máte bazén, připravte ho pro hosty a zahrajte si v něm házenou. Sestavte si párty playlist, do kterého zahrňte největší popové hity, abyste na ně mohli tancovat. Nezapomeňte na záložní plán pro případ deště. Vezměte věci dovnitř nebo pod přístřešek, zahrajte si karty nebo deskové hry a déšť společně přečkejte.

     

    Přečtěte si také: