Navštivte také: Horké kameny
komerční sdělení
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Medové řezy: dezert nejen vánoční

    28.12.2010, Michaela Rochovanská

    Vánoce, jedny z nejkrásnějších svátků v roce, jsou již za námi. Proč si ale nezavzpomínat na nedávno prožitou atmosféru, a kromě dojídání vanilkových rohlíčků a lineckého cukroví neupéct něco neobvyklého a stejně (možná i více) lahodného? Medovým řezům neholdují jen labužníci přesládlé medoviny. Nemusí se ani péct jen o Vánocích. Touto pochutinou si můžete zpestřit třeba i Silvestra, nebo jiný „sladký den“.

    _

    Ingredience - těsto:


    • 15 dkg cukru

    • 1 vejce

    • 2 lžíce medu

    • 5 lžic mléka

    • 1 lžička jedlé sody


    Postup:

     

    Vše se vaří ve vodní lázni za stálého míchání 2 minuty. Přidáme 50 dkg hladké mouky, poté nalijeme na vál, který se musí dostatečně namoučnit. Těsto rozdělíme na tři díly, každý z nich pečeme zvlášť. Po upečení necháme vychladnout a připravíme si náplň, kterou namažeme mezi již upečená těsta.

    Ingredience – náplň:


    • 20 dkg másla

    • 20 dkg cukru

    • 1 uvařený vanilkový pudink.


    Nakonec povrch polijeme čokoládovou polevou. Po ztuhnutí nakrájíme na řezy a uskladníme v chladném prostředí. Již druhý den si můžeme pochutnávat.

     

    Přečtěte si také: