Navštivte také: Horké kameny
komerční sdělení
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Pečený pstruh s mandlemi a citronem

    21.8.2010, Antonín Šebík

    Pstruh je proložený citronem a zalit smetanovou omáčkou s mandlemi

    Ingredience

    • Citrony

    • Pstruh

    • Jarní cibulka

    • Smetana ke šlehání

    • Mandle

    • Olej na vymazání

    Koření

    • Mletý černý pepř

    • Sůl

    • Drcený kmín

    Doba přípravy receptu

    45 minut, hlavní chod, porce pro 2 lidi

    Jak recept připravit

    Pokud nemáme pstruhy vykuchané, učiníme tak nyní. Pstruhy umyjeme a očistíme. Zvenku i zevnitř osolíme, opepříme a posypeme nadrceným kmínem. Pekáč, ve kterém budeme pstruhy péct vymažeme olejem, aby se pstruzi nepřipekli.

    Z prvního citronu vymačkáme šťávu a druhý nakrájíme na kolečka. Nakrájené kolečka vložíme do pstruhů. Pstruhy nakonec přelijeme vymačkanou citronovou šťávou a posypeme na jemno nakrájenou cibulkou.

    Troubu rozehřejeme na 160 °C, vložíme pekáč s pstruhy a zapékáme asi 25 minut.

    Mezitím co pečeme ryby, vytvoříme si z mandlí hobliny a pak je opražíme. Po 25 minutách ryby vyndáme a zalijeme smetanou a na 15 minut necháme dopéct.

    Jako přílohu můžeme použít brambory, hranolky nebo americké brambory. Ke španělským pokrmům si vyberte kvalitní víno. Alkohol.cz má široký výběr, ochotně vám poradí specialisté v prodejně na Praze 3.

    Přečtěte si také: