Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Jak zlepšit paměť či zpomalit stárnutí

    3.9.2012, Anna Dvořáková

    Začátek nového školního roku je tady. Mnoha studentům končí prázdniny, vysokoškoláci nastupují do školy až v polovině září, či dokonce v říjnu. Období dovolených je pryč, končí léto a začíná depresivní podzim. Jak by se studenti měli dostat zpět do formy a pracující přepnout zpět do pracovního režimu? Více se dočtete v tomto článku.

    Jste-li nebo jste byli studentem, jistě víte, že učení je základní kámen úspěchu na škole. Jak na základní, střední, ale i vysoké škole. Mnohokrát jste jistě přemýšleli o tom, jak docílit lepší paměti, aby vám látka do hlavy, jak se tak říká, lezla. Studenti si v poslední době oblíbili Lecitin. Říká vám však něco acetylcholin?

    Konkrétně acetylcholin je látka stimulující přenos impulzů v nervových buňkách. Nedostatek této látky zhoršuje mozkovou činnost, a tím pádem nás provází únava, problémy s učením a například i rychleji stárneme.

    Ať jste student, ale i třeba senior či vrcholový sportovec nebo manažer, potřebujete dostatek acetylcholinu. Tato vcelku neznámá látka například studentům zlepší učení, ale i podpoří jejich paměť. Obzvláště maturanti a studenti před státními zkouškami na vysoké škole vyhledávají všelijaké doplňky stravy, které jim pomohou v učení. A nejen to, například odstraní únavu či zlepší soustředění. Pro odstranění únavy většinou používají různé energy drinky s obsahem kofeinu. A přesto stačí mít dostatek acetylcholinu a jejich problém bude vyřešen.

    Tato látka však není vhodná jen pro studenty, ale jak již bylo zmíněno, například pro seniory. Je dokázáno, že dostatek acetylcholinu zpomaluje stárnutí. Díky této látce se může omezit výskyt stařeckých skvrn a skvrn na játrech.

    I když jste vrcholový manažer a jste vystaveni neustálým stresům, může tato látka zlepšit vaši náladu a zvýšit mentální energii. Jelikož jsou po vás požadovány maximální psychické výkony a stoprocentní soustředění, rozhodně byste přísun této látky neměli zanedbat.

    Zajímavostí také je, že acetylcholin aktivuje, ale dokonce i zvyšuje IQ.

    Pokud chcete nastartovat organismus, zlepšit paměť nebo podpořit učení, určitě navštivte stránky http://www.dmae.cz/a dozvíte se víc.

    Přečtěte si také: