Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Energie a sebevědomí – veďte sama sebe!

    10.5.2012, Michaela Sýkorová

    Každý jsme svého štěstí strůjcem. Moudrá věta, kterou za svůj život slyšel snad každý. Někdo souhlasně kýve, někdo zamítavě mlčí a pak je tu asi po většinou skupina těch, kteří tomu věří, tak nějak napůl, protože se jim to zdá až moc složité a nejsou si svým názorem jistí. Ať už patříte do jakékoli kategorie, tak to nic nemění na tom, že pokud něco skutečně chcete, tak toho prostě dosáhnete.

    Žena jako bytost má v sobě neuvěřitelnou sílu. Jsme provázány se světem, s principem zrození, vytvoření života, což je něco úžasného, když se nad tím opravdu zamyslíme. Ženská energie nezná hranic, když víme, jak jí správně využít. Uvědomme si, že naše pochyby a výmluvy typu, že existuje nějaký princip náhody nebo něčeho za co nevidíme, to jsou jenom snahy našeho podvědomí se chránit před pravdou. Pravdou, která by naprosto překopala základy našeho světa, vesmíru, ve kterém žijeme a tak trochu se plácáme ve vlastních problémech.

    Vídáme to každý den. Přátelé, rodina, známí sedící spolu nad šálkem kávy a probírající běžné trable a strasti. Skoro jako kdyby se jenom předháněli v tom, kdo se vytasí s něčím více šokujícím. V nemálo případech se nám v těchto situacích ukazuje naše temnější stránka neboli princip Lilith – vnitřní energie, pokud chcete. Je ta naše část, kterou když ovládneme, tak dosáhneme harmonie. Když se nad tím tak zamyslíte, kolik jste už zažili situací, kdy jste reagovali zle nebo aspoň nepříjemně a pak vám to bylo líto a vůbec jste svoje chování nepoznávali? Byla to právě Lilith, kdo vyplul na povrch. Když se ale dostanete do harmonie se všemi stránkami vaší duše, tak už nic takového nebudete muset nikdy řešit.

    Stačí tak málo pro každého z nás a věci jdou snadno. Všechno je to otázka víry a sebevědomí. Pokud se chcete stát zpěvačkou, tak se jí stanete, pokud chcete objet svět, tak ho objedete. Limity mizí a vy se plně oddáváte. Žijete ve svém vesmíru a je jenom na vás, jak si ho sami utvoříte. Panovníci ve středověku a vlastně i mnohem dříve moc dobře věděli, jakou sílu víra má. Věděli, že její pomocí mohou na svou stranu strhnout davy, protože jenom, když má člověk pocit, že skutečně ví, tak je šťastný a opravdu naplněný. A je to logické.

    Jaká byla jedna z prvních a vlastně hlavních otázek, jakou si člověk položil? Byla to otázka Proč. Proč existujeme, proč se děje, to co se děje. Proč tohle všechno. Celou svou existencí se neustále podvědomě snažíme najít odpovědi na tuhle otázku, protože vnitřně víme, že to je to, co nás žene kupředu. Jenom málokomu se podaří si odpovědět, ale přitom to může zvládnout každý a není k tomu potřeba cestovat po chrámech v Indii nebo roky meditovat v zahradách plných rozkvetlých sakur.

    Stačí pojmenovat svoje problémy, zbavit se jich a jsme volní. To, čemu věříte a to, jak věci vidíte, z nich totiž dělá pravdu. Důležitou poznámkou je, že se jedná o pravdu pouze v rámci vašeho vlastního světa, vašeho středu. Ostatní to mohou mít jinak. Věř a víra tvá tě vyléčí je fakt, který se nemusí zesměšňovat. Všichni v sobě máme sílu, kterou můžeme využít maximálně ve svůj prospěch. Vždyť jen slovo sebe – vědomí. Jde o uvědomění si sebe sama. Pochopení vlastní podstaty. Takové spojení se středem bytí.

    Kde je tedy pravda? Dokáže vůbec člověk, bytost zdánlivě tak malinká, pro některé až nicotná, utvořit, ovlivnit a ve skutečnosti plně vést svoje kroky? Odpověď je ano! Kdo jiný by měl nést zodpovědnost za vlastní život než my samy? Osvoboďte se od vět typu "Ta může za to a ten zase za tamto." Jste jen vy a vaše cesta. Je přeci úžasné vědět, že záleží na nás a pouze na nás v rámci toho čeho chceme dosáhnout. Veďte se! Kde začít? Zkuste třeba stránky Maat Vision, kde se dozvíte více.

    Přečtěte si také: