Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Vychutnejte si letní večery na zahradě s přáteli a rodinou!

    8.4.2012, Marika Postlerová

    Dům a velká zahrada – sen snad každé rodiny. Mnoho lidí si tento sen už splnilo, jiní si ho ještě plní a některým stačí malá chalupa na venkově, kam jezdí v létě trávit své volné bezstarostné dny plné pohody a klidu. Teplé letní večery svádějí k posezení s našimi blízkými nad sklenkou dobrého vína nebo u grilovaných pochoutek. Vybavte si svou zahradu tak, aby se stala nejoblíbenějším místem vašeho obydlí!

    Nejdůležitějším krokem, jak zvelebit zahradu a vytvořit z ní pohodlné a vyhledávané místo, je pořídit si pořádný zahradní nábytek. Možná je to teď někomu k smíchu. Říkáte si asi: „Nábytek? Na zahradu?“. Není to ale žádný žert. Stůl a židle jsou jedny z prvních věcí, které lidem venku chybí. Chtějí se tam posadit, dát si snídani, přečíst noviny, relaxovat. Navíc i hostům se lépe sedí na židli než na zemi.

    Nepodceňujte však ani ošemetné sluneční paprsky! Když vám slunce svítí do očí, není to příjemné ale ani zdravé. Navíc někdy se člověku venku tak zalíbí, že zapomene na žhavé sluneční záření, které neochvějně spaluje jeho kůži. Slunečníky se proto stávají oblíbenou výbavou nejen k moři, ale i doma na zahradě.

    Pomalu ale jistě se však dostáváme k věcem, které jsou od večerního hodování téměř neodmyslitelné. V posledních letech jsou v největší oblibě grily. Lidé si je pořizují dokonce do bytů na balkony. Vůně grilovaného masa totiž nažhaví chuťové buňky snad každému. Navodí to tu správnou atmosféru a i rodiny žijící v panelových domech si tím navodí jakousi venkovskou náladu.

    I v létě však mohou nastat chladnější noci. Pokud si nechcete svůj krásný zelený trávník ničit vytvářením přírodního ohniště, nejlepší řešení pro vás budou venkovní krby. Některé jsou vytvořené speciálně tak, aby se na nich dalo i grilovat, čímž získávají dvě vyhledávané funkčnosti najednou.

    Nebojte se z vaší zahrady vytvořit vyhledávané místo pro vaši rodinu i vaše přátele. Možná že tak zažijete mnoho večerů, na které budete s úsměvem vzpomínat celý život.

    Přečtěte si také: