Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Bezlepková dieta: zatočte s problémy s alergií na lepek

    6.2.2012, Michaela Sýkorová

    Dokážete si představit vůni čerstvě upečených housek, které právě obsluha v supermarketu nasypala do přihrádky k prodeji? A co třeba chuť vychlazeného českého piva, když jdete s přáteli do hospůdky? Nebo výborná zmrzlina, kterou jste si koupili u stánku v letním odpoledni. Jedná se o malé či velké radosti v běžném životě člověka. Co kdybyste ale nemohli nic z toho nikdy okusit, a pokud ano, tak byste riskovali velice bolestivou alergickou reakci?

    Vítejte v životě člověka, který trpí alergií na lepek, kde je jedinou možností, jak se najíst bez rizika takzvaná bezlepková dieta. Je všeobecně známo, že zdravý člověk si nedokáže a ani vlastně nemůže představit, jaké to je, když je někdo nemocný a nějakým způsobem limitovaný třeba právě ve stravě. Bohužel se v moderní době nedá téměř o nikom říci, že by neměl nějakou formu alergie nebo nemoci. Vtipnou poznámkou pak bývá, že člověk nemůže být nikdy úplně zdravý, jenom špatně diagnostikovaný.

    Přes všechny druhy alergií vystupuje do popředí jedna, a to ne ani tak rozsahem v populaci, ale spíše obrovskou škálou potravin, které se pak stávají naprostým tabu. Jedná se o alergii na lepek, který se ke smůle lidí postižených touto formou alergie nachází téměř ve všech klasických potravinách, které se u nás konzumují. Jde především o obiloviny, mouku, těstoviny, pečivo a naneštěstí i o tolik milované pivo.

    Bezlepková dieta může působit jako varianta, při které se alergici snad ani nemohou pořádně najíst, naštěstí opak zůstává pravdou. Je totiž velice důležité, aby jedli pravidelně alespoň pětkrát denně. Právě harmonizované stravování a úprava jídelníčku neobsahujícího lepek neboli gluten je nejvhodnějším řešením právě na problémy s příjmem určité potravy.

    Pokud trpíte touto nemocí, tak se vaše nákupy leckdy protahují i o hodiny času navíc, protože najít něco, co vlastně můžete sníst, aniž by vám bylo špatně, je dost zdlouhavé. Nejen stres, ale i čas vám ušetří jedině bezlepková dieta, kdy si můžete celé denní menu nechat posílat přímo domu. Život tak pro vás může být daleko snazší a jednodušší.

    Všichni máme právo na kvalitní a plnohodnotný život, a proto využijte bezlepkové diety, která váš organismus konečně hodí do pohody, jakou si zaslouží.

    Přečtěte si také: