Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Shoďte tíhu na ramenou a dopřejte si dovolenou!

    27.1.2012, Michaela Sýkorová

    Prosluněná pláž, na obzoru se pohybují plachetnice a vy držíte exotický koktejl s barevným deštníčkem. I když se může obrázek letní dovolené zdát v nedohlednu, není špatné si dopředu promyslet a vybrat, kam zase vycestovat. Češi cestují stále víc a víc, ať už do vzdálených arabských destinací nebo do „obyčejného“ a tolik typického Chorvatska.

    Je potřeba si jednou za čas dopřát odpočinek na pláži a okusit trochu toho cizokrajného vzduchu. Dovolená v zahraničí se může vyplatit, a to hlavně když si ji domluvíte o něco dopředu. Někdo se do zahraničí těší kvůli polehávání u moře, někdo se chce kochat památkami, a pak jsou tady tací, kteří jedou takzvaně za dobrodružstvím a propátrají všechny dostupné bary.

    Ať už vás za hranice žene cokoli, tak nemá cenu se zanedbávat a něco si odpírat. Pro nás nejobvyklejší víkendové výlety na chatu nebo chalupu sice mají svoje osobité kouzlo, ale zkrátka moře je moře a co teprve ta kuchyně! Každému, co jeho jest.

    Nejvíce využívaný typ cestování jsou zájezdy pomocí cestovních agentur. Nabídky cestovních kanceláří jsou dnes natolik pestré, že se dá vyrazit téměř kamkoli. Záleží ale také na tom, jaký druh cesty do zahraničí si představujete. A protože se jako lidé odlišujeme, tak se různí i naše názory na skutečnou dovolenou.

    V minulosti jezdili lidé především na vlastní pěst, a to buď proto, že to jinak nešlo, nebo pro dojem z většího pohodlí. Ačkoli se někomu zdá tento typ dopravování nejlepší, tak se obyčejně jedná o dost stresující záležitost. Moderním se proto stalo nechat zatěžkávací a obtížnou část cestovních problémů na kancelářích, které celou výpravu zprostředkovávají. Kvalita se za poslední roky hodně změnila, takže služby a potřeby pro zákazníka jsou na prvním místě.

    Především pro ty z nás, kteří si chtějí z cizí země odnést něco více než spálená záda, se nejlépe hodí poznávací zájezdy. Nejen, že poznáte novou zemi, ale díky průvodcům dostanete zajímavý výklad a strávíte svoje volno v rytmu daného programu. Starosti s tím, kam a po jakých památkách se vydat, vám tím odpadnou. Součástí těchto typů dovolených bývá i polo nebo rovnou plná penze, takže se můžete vyvarovat dovážení vlastního jídla v chladicích boxech a polévek z pytlíku. Tak nechte pochyby doma a vyrazte poznávat svět!

    Přečtěte si také: