Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Hledáte práci? Najít pracovní příležitost nikdy nebylo snazší!

    18.1.2012, Markéta Vocetková

    V dnešní uspěchané době plné změn není lehké si udržet svou pracovní pozici. Poptávka práce je velká, téměř každý žadatel o zaměstnání má vysokou školu, tituly, jazykové certifikáty a jiné kvalifikační kurzy. Není se tedy čemu divit, že pracovní místa se obměňují raketovým tempem. Mladí absolventi mají velmi vysoké nároky na plat, stejně jako na pracovní prostředí. Po krátké době svůj post opouští a hledají si jinou cestu za štěstím. Obvykle poté skončí na nezajímavých brigádách pro studenty, kde ovšem získají drahocennou praxi. V potaz musíme brát i neustálé snižování stavů státních zaměstnanců ve snaze ušetřit na vládním rozpočtu…

    Koloběh výběrových řízení se proto opakuje – nabídka práce, roztřízení kandidátů dle jejich vzdělání, praxe, certifikátů apod. Není to příjemný způsob pro zaměstnavatele ani pro žadatele o zaměstnání. Potencionální nadřízení musí zvažovat, zda zvolit méně zkušeného čerstvého absolventa školy či zkušenějšího, staršího člověka, ovšem s nižším dosaženým vzděláním.

    V každé firmě je zapotřebí jiných typů lidí, aby společnost prosperovala a byla dobře řízena. I toto by si lidé při hledání práce měli uvědomit. Mladá a začínající firma má jiný druh mentality a pracovních plánů, než dlouholetá tradiční firma.

    Jak ovšem najít ten správný způsob hledání nové pracovní pozice či naopak nového zaměstnance? Obě strany si musí uvědomit, co očekávají. Člověk hledající nové zaměstnání by měl mít možnost ukázat ze sebe to nejlepší, předvést všechny své klady a nabídnout je zaměstnavateli. Ten si poté z nabídky zaměstnanců vybere nejvhodnějšího kandidáta, který přesně odpovídá jeho představám. Zaměstnavatel by naopak měl nabídnout zajímavou pracovní pozici, s veškerými požadavky, které na žadatele má. Na oplátku taktéž nabídne pracovní ohodnocení a veškeré výhody s prací spojené.

    Ideálním řešením jsou internetové pracovní portály, kde si uvedením vzdělání, praxe a zkušeností vytvoříte stručný životopis, podle kterého si má potencionální zaměstnavatel možnost zjistit, zda jste vhodným kandidátem pro jeho volnou pracovní pozici.

    Není důležité, odkud jste - Praha, Brno, Ostrava…  Zaměstnavatelé i zaměstnanci jsou po celém území republiky. Šance najít si práci není omezena místem, stačí si místo práce zvolit dle aktuálních potřeb.

    Pokud hledáte jako firma zaměstnance, není nic snazšího, než volnou pozici vystavit a nechat zájemce, aby vás kontaktovali telefonicky, pomocí e-mailu nebo osobně formou pracovního pohovoru. Taktéž si zaměstnance můžete vybrat z množství uchazečů, kteří si vyplnili své dotazníky a vybrané jedince kontaktovat, zda mají o nabízené místo zájem.

    Cílem těchto portálů je co nejvíce zjednodušit hledání pracovních nabídek, brigád, vedlejších pracovních poměrů, stejně tak jako hledání nových zaměstnanců.

    Přečtěte si také: