Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Samsung Galaxy Nexus: ztělesnění představ o dokonalosti

    16.1.2012, Lucie Kubátová

    Hledáte-li elegantní, luxusní a zároveň funkcemi nabitý mobilní telefon, pak by pro vás nový Samsung Galaxy Nexus mohl být tím pravým. Tato novinka na trhu v mnohém předčí své předchůdce a s trochou nadsázky se dá konstatovat, že jakmile ji jednou vezmete do ruky, už ji jen tak nepustíte. Perfektní minimalistický design a nadstandardní služby totiž představují komfort, kterému snadno přivyknete a s klidným srdcem dáte vale svému starému telefonu.

    Nový Nexus ze slavné rodiny Samsung vyniká především jemností a rozlišením displeje. Připočtete-li k tomu velikost displeje, která se díky absenci tradičních ovládacích tlačítek, na něž jste u podobných modelů zvyklí, chlubí úhlopříčkou 4,65 palců, pak musíte uznat, že při rozlišení 720 x 1280 pixelů dostává sledování videí v HD kvalitě na tomto mobilním telefonu zcela nový rozměr.

    Když jsme u videí, milovníky multimédií jistě potěší celá řada aplikací, která je této oblasti věnována. Zajímavý je například program, jenž vám umožní stříhat, upravovat a sestavovat videa přímo v telefonu. Představivosti se meze nekladou, videa za sebe můžete skládat dle libosti, a navíc je doplnit o váš text v podobě titulku anebo vámi zkomponovaný klip podbarvit hudbou. Video se uloží v dnes již masově rozšířeném formátu MP4, s kompatibilitou si nemusíte dělat starosti.

    Samsung Galaxy Nexus disponuje rovněž přehlednou a praktickou fotogalerií a službou Music, která vám nahradí klasický hudební přehrávač. Stejně tak můžete zapomenout na svůj digitální fotoaparát. Nový Nexus se pyšní 5 Mpix fotoaparátem, vestavěným bleskem a automatickým ostřením, díky kterému nevznikají při pořizování jednotlivých fotek téměř žádné prodlevy.

    Je-li v něčem Samsung Galaxy Nexus skutečně výjimečný a přelomový, pak je to rozhodně zcela nový systém Android 4.0. Sjednocují se v něm dva stěžejní požadavky uživatelů ultra tenkých mobilních telefonů typu Samsung: rychlost a relativní jednoduchost.

    Proměnou k lepšímu si prošla celá řada aplikací, od telefonního seznamu, přes SMS zprávy, které nyní můžete telefonu diktovat, až po e-mailového klienta a internetový prohlížeč. Veškeré reorganizace proběhly v duchu praktičnosti a simplifikace, což ocení každý, komu nový člen z řady Samsung učaroval.

    [gallery link="file" columns="2" orderby="title"]

    Přečtěte si také: