Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Netušené možnosti internetu – díky webu ušetříte tisíce!

    24.9.2011, Monika Kadaňková

    Byly doby, kdy internet doma byl naprosté sci-fi a mělo ho jen pár nadšenců. Postupem času se ale world wide web (odtud zkratka www) začal nenápadně šířit a roztahovat vlákna svojí sítě po celém světě. U nás si především během 90. let minulého století a s počátkem tisíciletí našel mnoho příznivců, a, i přes počáteční skepsi a odpor u konzervativněji založených, hraje v našich životech stále důležitější roli.

    Kdyby vám někdo před deseti lety tvrdil, že složenky zaplatíte, aniž byste musela vytánout paty z domu, asi byste se mírně pousmála. Kdyby vám navíc řekl, že jediné co k tomu budete potřebovat je pár kliknutí myší, nejspíš byste ho začala považovat za blázna. Ale i přes to už vám dnes nejspíš nepřijde divné zaplatit přes internet nájem za byt, dětem koupit oblečení, manželovi dárek k výročí a maminku objednat k lékaři.

    Možnosti internetu jsou ale mnohem širší. Například nový fenomén, tzv. hromadných slev si také pomalu ale jistě vyšlapává cestičku do většiny českých domácností. Pravděpodobně už jste od kamarádek a znamých slyšela slova jako slevomat.cz nebo slevto, což jsou největší servery zaměřené na poskytování různých slevových poukázek. Tyto servery ale mají jednu nevýhodu: jsou povětšinou zaměřené na slevy v Praze. Existují ale i servery, které pokrývají až 74 měst v České republice a zaměřují se jednak na již výše zmíněné hromadné slevy, a jednak na různé soutěže a akce.

    A co že jsou to ty hromadné slevy? Tak například váš manžel, jistě si rád dá dobrý steak, který se v domácích podmínkách připravuje jen velmi obtížně. Samozřejmě existují specializované restaurace, ale večeře pro dva (neřku-li celou rodinu) se tu může lehce prodražit. Ovšem, pokud víte, jak na to, stačí si prolistovat některý ze serverů, sdružujících ony hromadné slevy, kliknout, a můžete jíst třeba za polovic. Slevy jsou buď omezené časově (na zakoupení máte např. pouze 3 dny) a nebo jich je omezený počet (např. 2000). Je tedy dobré se pořádně podívat, zda-li je u uvedené slevy počítadlo (a kolik času na nákup zbývá) a nebo zda-li je uveden omezený počet zákazníků, kteří mohou konkrétní slevový kupón využít. Pak už jen stačí kliknout, zaplatit, vytisknout a těšit se na přjemně strávený večer! Večeře v restauraci ale není jediné, co na slevových serverech můžete výhodně pořídit; většina z nich nabízí také slevy na různé relaxační pobyty, kosmetické služby, elektroniku nebo oblečení. Pořídit zde také můžete permanentky do fitess center a taneční či jazykové kurzy. Je velmi pravděpodobné, že za pár let už si budeme jen těžko vzpomínat, jaké to bez hromadných slev bylo.

    Přečtěte si také: