Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Máte možnost létat! Navštivte větrný tunel

    29.8.2011, Veronika Vycpálková

    Už jste slyšeli o větrném tunelu? Pokud patříte mezi milovníky adrenalinových zážitků, nejspíš vás tento článek nenechá chladnou. Správně vycítíte možnost velkého zážitku. O co tedy jde?

    Větrný tunel se odborně nazývá vertikální aerodynamický tunel. Jde o simulátor volného pádu. Je to tunel, kterým proudí vzduch rychlostí okolo 270 km/hod, což je srovnatelné s rychlostí volného pádu například při seskoku z letadla. V momentě, kdy skočíte do této roury s proudícím vzduchem, začne vás nadnášet a vy můžete plout, jako byste skákali z letadla volným pádem.

    Možná už jste vyběhli vyzkoušet tuto adrenalinovou novinku, ale možná ještě trochu váháte. Ptáte se, jestli je větrný tunel bezpečnou zábavou?

    Vše nahrává skutečnosti, že ano. Zatím není známý žádný úraz, který by vznikl v simulátoru volného pádu. Je samozřejmé, že před vstupem do tunelu dostanete instrukce a poučení o tom, jak vše provádět bezpečně. A navíc vás na samém začátku bude doprovázet instruktor. Stejně tak si nemusíte lámat hlavu s výbavou. Speciální oblek vám samozřejmě zapůjčí na místě.

    Co čekat, když se odhodláte?

    Volný pád. Adrenalinový zážitek, na který nezapomenete,

    A jak to bude probíhat?

    Na místě se vás ujme personál, který vás dovede na místo, kde dostanete kombinézu, ochranné brýle a helmu. Vysvětlí vám, jak se pohybovat ve vzdušném tunelu a vše si alespoň částečně ozkoušíte ještě mimo tunel. Když už nebude pochyb o tom, že vše teoreticky i prakticky ovládáte, nastal čas vskočit do tunelu. V prvních chvílích s vámi bude instruktor, který vás v tunelu ponechá o samotě, až když bude mít jistotu, že dokonale ovládáte volný pád.

    Létat budete alespoň tři minuty, což je srovnatelné zhruba se třemi seskoky z letadla. Po tomto zážitku můžete posedět v restauraci a užívat si euforický pocit po akci. Rádi byste se viděli létat? Můžete si zakoupit záznam vašeho letu na DVD.

    Kde to zažijete?

    Můžete navštívit větrný tunel v Praze, kde můžete očekávat školený personál a vlídný přístup. Simulátor volného pádu v Praze nemůžete navštívit za předpokladu, že máte poruchu krevního oběhu anebo problémy se zády. Také rozhodně není vhodný pro děti do pěti let nebo těhotné ženy.

    Video - větrný tunel v akci

    Přečtěte si také: