Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Seriál Dovolená 2011: Řecko a Turecko - oblíbené destinace tisíců Čechů

    28.7.2011, Dagmar Čechová

    Léto je v plném proudu, sezóna dovolených už začala, ale na zajištění zájezdu není nikdy pozdě. Kdo může, mizí k moři – k těm nejoblíbenějším destinacím patří samozřejmě Řecko a jeho tisíce ostrovů a Turecko plné exotických zážitků. Tak kterou si vyberete vy?

    Kdo jednou propadne kouzelným svodům Řecka, bude po nich toužit stále více. Budou ho přitahovat stříbřitě zelené olivové háje, v nichž začínají s příchodem večera hlasitě koncertovat cikády. Nezaměnitelnost této krásné země zvláště vynikne při běžných setkáních s jejími dnešními obyvateli. Příslovečná je jejich pohostinnost, doprovázená srdečností a dobromyslným žertováním. S těmito a mnoha dalšími vlastnostmi Řeků se setkáme všude – na nákupech, při hovoru s náhodným sousedem v dálkovém autobusu nebo při společné večeři.

    Řecko se bohužel v současné době ocitá na pokraji státního bankrotu, to ale naštěstí nijak neovlivňuje chod turistických letovisek ani vzhled oblíbených destinací v celém Řecku. Naopak - ve stále více letoviscích se snižují ceny – jak za zájezdy, tak náklady na spotřební zboží a pokrmy v restauracích, což určitě každý návštěvník této – většinou relativně drahé – země uvítá.

    Další oblíbenou destinací je Turecko – napůl Asie napůl Evropa. Tato kombinace přináší samé neznámé a exotické zážitky, chutě a vůně, každému, kdo se tam podívá. Můžete se potápět v moři plném krásných živočichů nebo se procházet starými městy a nakupovat na vyhlášených trzích. Koncem října se v Turecku – kde je tou dobou stále příjemné teplo – slaví založení republiky, a to znamená ohromné oslavy v ulicích měst i v turistických letoviscích – to si přece nenecháte ujít!

    Ať už si vyberete jednu z výše popsaných nebo úplně jinou destinaci, věříme, že pro vás bude dovolená 2011 synonymem skvělé pohody a báječného odpočinku, na který budete určitě dlouho vzpomínat. O to příjemnější bude, pokud si pořídíte zájezd last minute a ušetříte někdy i několik tisíc. Je to jen na vás.

    Přečtěte si také: