Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Colours of Ostrava: malý průvodce festivalovým svátkem

    15.7.2011, Dagmar Čechová

    Léto je v plném proudu a s ním i letní hudební festivaly. Každý z vás se určitě chystá alespoň na nějaký z nich a pro ty, kteří si ještě nevybrali, nebo jim v jejich programu vězí díra, nabízíme krátký náhled na festival Colours of Ostrava.

    14.7. se v 16.00 již po desáté otevřely brány na letní hudební festival Colours of Ostrava. Jeden z největších festivalů v České republice letos nabídne opravdu příjemný program nabitý známými jmény a pestrými nehudebními možnostmi.

    Letos se na festivalu představí například Yann Tiersen. Že vám to jméno něco říká? To by tedy mělo – jde o autora hudby k filmu Amélie z Montmartru. Na Colours of Ostrava se objeví se svou kapelou. Tiersen je známý svou schopností propojovat klasickou hudbu inspirovanou Beethovenem, Debussym nebo Mozartem s moderní rockovou nebo dokonce elektrickou hudbou. Jak se mu to povedlo na jeho poslední albu Dust Lane se můžete přesvědčit v neděli večer.

    Yann Tiersen samozřejmě není jediný, kdo se ukáže na Colours of Ostrava – mezi další zvučná jména patří například Apollo 440. Elektronický rock v podání skupiny s dvacetiletou tradicí si přece nemůžete nechat ujít. Jejich písně jsou známé především z nespočetné řady filmů a televizních reklam. Kromě hudebního zážitku se ale určitě postarají i o světelnou show, jejíž kombinace z jejich vystoupení činí hotový sen.

    Velice oblíbenou kapelou, která se na festivalu také objeví, jsou The Horrors. Směsice psychedelického garage-art-rocku a stylových oblečků těchto mladých Britů se líbí nejen fanouškům, ale i mnohým kritikům, a proto byste se v sobotu v noci měli podívat na jejich vystoupení.

    Kromě zahraničních hvězd s dobře znějícími jmény se na tomto festivalu samozřejmě objeví i notoricky známé, ale o nic méně dobré české kapely jako Nightwork, Tata Bojs, Traband nebo The Plastic People of the Universe. Kromě hudby si můžete projít i ohromné množství workshopů a dalších atrakcí. Tak proč tam ještě nejste?

    Přečtěte si také: