Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Seriál Dovolená: Lipno - objevujte krásy domova!

    23.5.2011, Dagmar Čechová

    Lipno je jednou z nejčastějších destinací Čechů v období dovolených, ale také malebná vesnice v jižních Čechách, vodní nádrž a synonymum pro bezva dovolenou za pár korun. Za čím vším se tedy dá právě na Lipno jet, to je námětem pro dnešní článek.

    Chcete si užít dovolenou někde v klidu, kde neutratíte moc peněz, domluvíte se bez problémů, ale pořád si užijete spoustu zábavy? Lipno a jeho okolí je pro vás to pravé. Nabízí totiž pro každého něco, a to za slušný peníz. Ať už jste rodina s dětmi, pár milovníků přírody, nebo parta kamarádů, zjistíte, že Lipno má něco do sebe.

    Lipno je především vodní nádrž, na které se vyřádí úplně každý. Můžete se slunit, plavat nebo si třeba zapůjčit loď a po jezeře se projet právě na ní. Koupat se můžete i v jednom ze dvou aquaparků, které se nachází nedaleko. Poblíž se pak nabízí nekonečné množství turistických a cyklistických stezek, které můžete prozkoumat. Cyklotras je v okolí Lipna několik – táhnou se v délkách od 34 až po 108 km, každý cyklista si tedy jistě vybere. Za zmínku pak stojí i přírodní zajímavosti, jako je Čertova stěna, hora Plechý nebo Plešné jezero - příroda v okolí Lipna je opravdu nádherná.

    A pokud vám ani to nestačí, v okolí se pak nachází několik historicky cenných měst, jako Český Krumlov nebo Rožmberk, kam můžete vyrazit na prohlídku. Máte-li rádi památky, oceníte několik kostelů a chrámů, které stojí za navštívení. Dále se pak můžete vydat do poštovního muzea nebo do muzea pašijových her. Aktivit se ale nabízí mnohem víc – například rybaření, návštěva wellness, windsurfing a v zimě bruslení a běžkaření.

    Dovolená na Lipně pro vás bude ještě větším zážitkem, když zjistíte, jak málo vás bude stát. Možnosti ubytování na Lipně jsou ohromné – chatky, kempy, penziony, hotely nebo priváty. Najdete zde samozřejmě i mnoho restaurací a dalších stravovacích zařízení – je tu zkrátka všechno, co na správné dovolené oceníte.

    [gallery link="file" columns="4"]

    Přečtěte si také: