Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Bojíte se v noci při návratu domů? Víme jak se zbavit strachu!

    24.6.2014, Lucie Nová

    Zažíváte občas to nepříjemné napětí, když se večer vracíte domů ze společnosti. Vaše představivost a myšlení jede na plné obrátky a vy i přesto, že se je snažíte zahnat, se neustále se otáčíte a rozhlížíte kolem sebe a hledáte potencionální nebezpečí?

    Rozhodně je lepší být ve střehu a sledovat své okolí pozorněji. Není totiž nic horšího, než nad tou myšlenkou mávnout rukou a myslet si, že zrovna vám se to nestane. Uměli byste si ale v nebezpečné situaci poradit? Nejspíš momentálně nevíte, neumíte si to představit. I přes to, že nejste zrovna mistr nebo mistrně karate či jiného bojového umění, se správnými předměty můžete zvýšit svoji bezpečnost a šance na dobře zvládnuté cesty do vašich domovů bez úhony.

    Zvyšte svou bezpečnost při nočních procházkách

    Trh dnes již nabízí mnoho prostředků, jak se před potencionálními útočníky bránit. Pepřové spreje nejspíš už znáte. Je to chemická zbraň, jehož aktivní látkou je kapsaicin, získávaný z paprik. Při kontaktu s očima ale i s kůží působí výraznou bolest. Útočníka tak účinně dočasně paralyzuje a vám dá tak možnost utéct či zavolat o pomoc. Na výběr existují dva typy a to pěnový a gelový. Pepřový sprej je velmi praktický. Vejde se do kabelky, kapsy nebo si ho můžete připevnit na opasek. Vždy by měl být ale tam, kde ho bez problému rychle vytáhnete. Není proto dobré ho mít pohozený ve velké tašce, ve které byste ho dlouho hledali. Také je dobré si nanečisto vyzkoušet celý proces, od vytažení spreje po namíření a stlačení spouštěče.

    Sprejové svítilny jsou rozšířením klasických pepřových sprejů o super svítivé světlo. Nejen že vám poslouží jako zdroj světla za tmy a pomohou vám správně namířit na cíl, ale částečně poslouží k momentu překvapení. Když totiž tak silné světlo namíříte na útočníka za tmy přímo do obličeje, útočníka na vteřinu oslníte a vy získáte maličký náskok v útoku. Co je ale největší předností, je jedna volná ruka, kterou se můžete popřípadě bránit. Mimo tyto dva pomocníky se dnes v nabídkách výrobců setkáváme i s jinými produkty jako jsou elektrické paralyzéry či teleskopické obušky. Můžete si tak vybrat podle svých preferencí a schopností s konkrétní věcí zacházet. Vždy je lepší počítat s horším a nespoléhat se na štěstí. Nenechte tak nic náhodě a pořiďte něco sobě a svým nejdražším na případnou obranu.

    Přečtěte si také: