Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Jídlo, na které se můžeme spolehnout!

    4.10.2013, Kateřina Ondíková

    Říká se, že chudí lidé bývají zároveň osobami s nadváhou. Něco na tom bude! Vždyť znáte obecné moudro o tom, jak všichni Američané jsou tlouštíci. Je to přesně ta část populace, která nemá na drahé kvalitní suroviny potřebné k přípravě vyvážené stravy, ale stravuje za minimálními náklady v rychlém občerstvení. Abychom za pár let dopnuli své oblíbené džíny, musíme i my náš jídelníček sledovat.

    Dávno je pryč doba, kdy pralidé dlouze čekali na vysněného mamutu na rožni. Dnes stačí vyjít do obchodu, případně si bez větších problémů jídlo objednat i s dovozem do vaší domácnosti. Avšak kvalita jídla na našem trhu je rozličná. Všichni zodpovědní konzumenti jistě otáčí obaly od pokrmů vzhůru nohama a snaží se podporovat české výrobce koupí jejich produktu. Někteří z nás ohrnují nos nad potravinami z Polska. Nutno říci, že ve větší míře po právu.

    Kvalita je základ dobrého jídla

    Pokud chceme vyrazit za honbou na kvalitní potraviny, vyrážíme na farmářské trhy, případně do obchodů, jež nabízejí bio produkty od přímých pěstitelů celoročně. Tento fenomén zdravého jídla, tzv. bio jídla, je v posledních letech rozšířený a neustále se vyvíjí kupředu. Pokud chcete okusit vyšší stupeň zdravé stravy, zkuste například u zeleniny pěstování vlastních produkce. Není nic lepšího, než si pochutnat na vlastních rajčatech, či vlastnoručně nakládaných okurkách. Jeden či dva květináče s rajčaty se vejdou hravě na každý balkon!

    Chcete-li jíst zdravě bez zbytečných chemických dochucovadel a konzumovat jídlo bez éček, pak si domů pořiďte truhlík s bylinkami. Na aditiva zapomeňte. Nevěřili byste, jakou skvělou a svěží chuť má čerstvá majoránka, či jiné bylinky. Takový mátový čaj s medem, vás v létě spolehlivě osvěží! Pokud si lámete hlavu, jak jíst zdravě, pak je vlastní malá bylinková zahrádka správný základ.

    Hledáte-li zdravé recepty, pak neváhejte navštívit blogy věnované jídlu. Píší zde lidé pro lidi, což znamená, že nebude muset shánět nesehnatelné ingredience nebo vařit jídla hodná anglické královny. Nemusíte se bát náročné přípravy a zdlouhavých postupů. Také zde můžete narazit na recenze potravin a vybrat si opravdu jen to nejlepší pro vaše tělo. Vždyť jen s kvalitními potravinami nám může naše tělo sloužit dlouhá léta a odměnit se nám v podobě zdravého organismu.

    Přečtěte si také: