Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Nohy jako v bavlnce s našimi botami na túru!

    26.6.2013, Kateřina Ondíková

    Co člověk, to jiný cíl dovolené. Někdo si ideální dovolenou představuje pod šuměním moře, vůní opalovacího krému a koktejlů v plážovém baru, jiný zatouží po samotě uprostřed ničeho. Patříte-li však k milovníkům horské turistiky, pak jistě plánujete túru na vrcholky našich pohoří nebo zahraničních velikánů. Aby chození po horách nebylo trápení, vhodná kvalitní obuv je základ!

    Když zajdeme na nákup trekingové obuvi do místní prodejny, příliš nepochodíme. Ačkoli nás prodavačka bude ujišťovat o schopnostech a dobrém zpracování nabízených kotníkových bot, bohužel to pouze u vychvalování zůstane. Pokud chceme pánské boty, které nás donesou, kam si jen budeme přát, pak zvolte návštěvu obchodu, kde vědí, co jsou horské túry a jaká obuv je vhodná.

    Tak jako těžko vyrazíme v mokasínech hrát fotbal, musíme nohám dopřát na výlety dlouhé několik desítek kilometrů boty, jež nohám neublíží. Boty na túru jsou sice větší investicí, ale na dlouhých toulkách přírodou je oceníte všemi deseti! Žádné puchýře, bolest klenby, jenž se tváří, že se každou chvíli zbortí! Boty samochodky, co pošlapou za vás, nečekejte. Ale radost s nachozených kilometrů v kvalitní obuvi, ano!

    Do kopců i do údolí

    Obuv na túry je vyrobena a zpracována po dlouhodobém výzkumu, testech a především atestech. Bude vám nohu držet tak, aby předcházela výronům kotníků, nepropustí vodu při dešti. Nohu v suchu chrání vrstva zvaná Gore-Tex, z které jsou běžně vyráběny jachtařské bundy. Podrážka je uzpůsobena všem nerovnostem povrchu a zároveň odolná proti uklouznutí, což eliminuje možné pády a úrazy. Jednoduše, zapomeňte na obyčejné kotníkové boty, natož tenisky!

    Závidíte skupinkám turistů v pevné kvalitní obuvi, jež sice nemají stejnou fyzičku jako vy, ale za to základní pomůcku při zdolávání kopců i údolí, obuv na túry! Buďte letos i vy králi kopců s nohami jako v bavlnce. Pořiďte si obuv, za kterou vám vaše nohy složí poklonu a žádný vrchol nebude dost velký, aby jej nebylo možné pokořit!

     

     

    Přečtěte si také: