Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Staňte se cyklisty na plný úvazek!

    20.5.2013, Kateřina Ondíková

    Kolo patří k nejrozšířenějším dopravním prostředkům na světě. Jeho pořizovací náklady jsou oproti jiným druhům dopravy nulové. Pamatujete, jak dospěle jste si připadali po prvních samostatných šlápnutí do pedálu? Ne nadarmo se říká, že jízda na kole se nezapomíná! Vyrazte s námi poznávat svět z pohledu jízdního kola.

    Pokud kolo využíváte častěji, všechna čest! Například vyměnit jízdu autem či městskou hromadnou dopravou do zaměstnání za šlapání do pedálů je nejen zdravé, ale zároveň ekologické! Pamatuje před pár lety na stávkující řidiče autobusů a tramvají po celé republice? Najednou se volně dýchalo, lidé vytáhli své prastaré bicykly a koloběžky a svět byl krásnější!

    Vraťme se však do současnosti. Manažeři velkých firem s chutí podporují své zaměstnance v zdravém životním stylu. Hojně vyhrazují část parkovacích míst či skladů pro jízdní  kola. Stačí jen vyměnit vysoké podpatky za baleríny. Vezměte si příklad například z Francouzek či Holanďanů. Sexy můžete být i na kole!

    Kvalitní vybavení je základ

    Pokud chopíte jízdu na kole za správný konec, pak neopomeňte na kvalitní výbavu. Kvalitní jízdní kolo je základem. V každé prodejně vám vyškolený personál rád a kvalitně poradí, jaké kolo je pro vás to pravé. Jízdní kola se vyrábějí v různých cenových třídách. Záleží jen na nás, pokud dáte přednost kolu na občasné vyjížďky nebo profesionálnímu stroji.

    Důležitým doplňkem každého cyklisty je helma. Cyklistická helma není jen funkční doplněk, ale především chrání vaše zdraví! Její výběr nepodceňujte a investujte do kvality. Denně na nás tisk chrlí horory v podobě zraněných a mrtvých cyklistů bez helmy, nebuďte jedním z nich!

    Cyklistické oblečení kupujte s rozvahou. Vždy si nechte poradit, zdali je daný kousek tím vhodným pro vaši cyklistickou vášeň. Vždy je dobré kupovat testované kousky, které dokážou vaše tělo při zátěži podpořit. Nikdo přeci nestojí o potničky nebo čúrky potu stékající po celém těle. Vybavte se na novou cyklistickou sezónu v plné parádě!

    Přečtěte si také: