Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Kam vyrazit v zimě na lyže? Vybírejte už dnes

    6.10.2012, Alice Jendelová

    Zima klepe na dveře a pomalu se blíží nejoblíbenější období pro lyžaře, snowboardisty a ostatní vyznavače zimních sportů.

    Dovolená na lyžích láká stále více lidí. Pokud nepatříte k těm šťastným, kteří vlastní chatu na horách, nebo se chcete podívat i na jiné než české hory, můžete využít službu cestovní kanceláře. Ta vám pomůže kompletně zařídit ubytování, dopravu i stravu a vy se tak nemusíte zatěžovat s hledáním správné oblasti, informacích o dálničních poplatcích či balení svačin.

    Nejlepší podmínky najdete určitě v zahraničí a my určitě doporučujeme navštívit sousední Rakousko, cestovní kancelář Sun Bike nabízí rovnou čtyři lyžařské oblasti, nebo nádhernou Itálii.  Ubytování je v hotelech nebo příjemných penzionech se zajištěnou polopenzí, abyste si mohli celý den naplno užívat lyžování či jiných aktivit. Kancelář vám zajistí také až 15% slevu na skipasy. Samozřejmostí pak je pojištění proti úpadku a pobytová taxa.

    Ceny jsou celkem příjemné, kolem pěti - šesti tisíc podle doby, kterou chcete na lyžích strávit. A pokud chcete vyrazit i s dětmi, těšte se na výrazné slevy. Dítě do 6 let platí o 1000 Kč méně, do 12 let o 500Kč a do 15 let o 300Kč. Doprava je zajištěna moderními autobusy či mikrobusy hned z několika míst České republiky.

    Chcete si odpočinout od hektického předvánočního shonu? V tom případě vyrazte na lyže už v polovině prosince. Vyjet můžete třeba jen na tři dny, abyste se mohli zase vrátit k nákupům dárků pod stromeček. Cestovní kancelář nabízí předvánoční lyžování od 14. do 17. prosince v rakouské prestižní oblasti Saalbach-Hinterglemm, kde bylo dokonce pořádáno Mistrovství světa 1991 ve sjezdovém lyžování.

    Nebo můžete vyjet z republiky až na pololetní prázdniny, kdy jsou sjezdovky na našich horách přecpané. Zkusit můžete oblast Hochkönig, kde od letošní zimy budou nahrazeny všechny staré lanovky novými, moderními.

    Láká vás více Itálie? Pak by se vám mohl líbit zájezd na okraj Dolomit do lyžařské oblasti Kronplatz. Sjezdovky čekají na každého lyžaře, začátečníka i zkušeného. Čekají vás modré, červené i černé sjezdovky.

    Milujete zimu a už na začátku března vás mrzí, že u nás sníh pomalu taje? Prodlužte si ji zájezdem ke konci března na největší rakouské lyžařské oblasti Zillertal, kde je celkem 680 km sjezdovek a na jeden skipas lze využít dokonce 38 lanovek a 181 kilometrů sjezdovek. Večer po lyžování se relaxujete ve vodním světě ve Fuegenu.

    Pokud však raději než lyže obujete běžky a kocháte se krajinou, můžete si vybrat z nabídky i rakouský běžecký ráj v Bad Mitterndorfu. Dokonce můžete využít rady profesionála Radima Antoše z Katedry tělesné výchovy Technické univerzity v Liberci. Je možné i natočení na kameru a následné rozebrání chyb a vylepšení techniky. Samozřejmě i zde lze využít klasických sjezdovek nebo zajet do relaxačních bazénů.

    Ve všech lyžařských oblastí je velké vyžití a o zážitky rozhodně není nouze. Kromě zmíněných lyží, snowbordu, běžek či bazénu nabízejí střediska bobové dráhy, kiting,  Proč jet opět do Krkonoš či Jeseníků, když lyžařské zájezdy 2013 nabízejí tolik možností, navíc pokaždé se službou průvodce.

    Přečtěte si také: