Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Pouštění draka - zábava pro děti i dospělé

    15.10.2012, Kateřina Ondíková

    Připadá vám počasí za oknem den ode dne nevlídnější? Věřte, bude hůř! A právě proto je teď nejvhodnější čas si užít ten pravý podzim, nadýchat se čerstvého vzduchu a pokochat se zbarvenými listy stromů. Schválně se zkuste zamyslet a vzpomeňte si, kdy naposledy jste pouštěly draka. V dětství? Napravte to a vyrazte znovu v dospělosti.

    Je potřebné vymyslet jen ten správný prostor. Nesmí překážet stromy nebo stožáry s elektrickým napětím. Naštěstí v tuto chvíli už to, co se z rozvodů dá schovat, je položené v zemi a tudíž se vyhnete kolizím a lovení vašeho nového kamaráda namotaného bůhví kde. Určitě někde poblíž máte vhodné pole či kopec! Krácení čekání na vítr můžete využít k prozkoumání terénu, sbírání podzimních přírodních dekorací na výzdobu bytu nebo jen k relaxaci v přírodě.

    Drakiáda aneb závody ve vzduchu

    A kde takového draka seženete? Na podzim se dá koupit prakticky všude - v papírnictví, hračkářství či v každém větším hypermarketu. Ceny jsou u obyčejných dráčků velmi příznivé a začínají od dvaceti korun výše. Pokud toužíte po originálu a rády si uděláte volnou chvíli, pak nemusíte vyrážet do obchodu, ale vyrobit si svůj prototyp doma. Můžete celou akci pojmout jako rodinný workshop a jistě si užijete velkou legraci. Vy se můžete proměnit v návrháře tvaru, vaše drahá polovička v konstruktéra, jež dá váš námět z papíru do reálné hmatatelné podoby, a děti se jistě rády ujmou ozdobení vašeho nového podzimního člena rodiny. Ve fantazii se meze nekladou!

    Pokud chcete z pouštění draků udělat milou událost pro vaše známé, není nic snazšího než uspořádat závody v létání - tzv. drakiádu. K tomu se samozřejmě může vyhlásit i soutěž o nejkrásnějšího draka a setkání s přáteli, na které se bude dlouho vzpomínat, je na světě! Horká čokoláda, případně svařené víno či medovina podzimní atmosféru jen dokreslí. Stejně tak je pouštění draků vhodným podzimním programem na dětské narozeninové party a oslavy. Přeci, kdo si hraje, nezlobí!

     

    Přečtěte si také: