Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Potřebujete odpočinek? Zkuste wellness pobyt!

    13.10.2012, Alice Jendelová

    Nastal sychravý podzim a blíží se tradiční vánoční shon. Pravý odpočinek najdete ve wellness hotelích a procedurách, které nabízejí.

    Co hledat?

    Abyste byli opravdu spokojeni, je třeba si jasně určit, jaký druh relaxace hledáte. Pokud máte rády aquaparky, plavání a voda je to, co vás vždycky nakopne, hledejte pobyty, které nabízejí vířivky či lázně. Nebo rády sportujete a odpočinete si třeba u golfu a následně v sauně, kde z vás spolu s potem odpadají i všechny starosti? Pak hledejte sportovně-relaxační pobyty. Vedro, pocení nebo voda není nic pro vás a chcete si jen lehnout a nechat o sebe pečovat? V tom případě pro vás budou nejvhodnější pobyty nabízející masáže. A vybírat můžete z neuvěřitelného množství.

    Od hlavy až k patě

    Kromě tradiční masáže zad můžete zkusit i masáž obličeje, nohou včetně chodidel či rukou. Vedle rukou využívají maséři i teplých lávových kamenů, baněk, svíček nebo čokolády. Kromě relaxace můžete i formovat postavu, například s masáží proti celulitidě, která prospěje i vaši pokožce. Oblíbené jsou také aroma-masáže, kde se díky vůni ještě více uklidníte. V těchto případech se ale dopředu informujte, jaké vůně jsou používány, protože každému vyhovuje něco jiného. Pokud nesnášíte mentolové vůně, pak by vás masáž, kde voní eukalyptus, spíše rozčilovala. Využít můžete i příjemných zábalů. V každém případě však pracovníky informujte, pokud jste dříve zpozorovaly reakci na nějaký přípravek či bylinku.

    Kde hledat?

    Poptejte se v okolí, zda někdo na takovém pobytu nebyl a jak se mu zde líbilo. Není důležité jen kolik procedur je v nabídce, ale také jaký byl personál či okolí. Zdroj, který rozhodně nezklame, je samozřejmě internet. Porozhlédněte se i po slevových serverech, ale vždy si v daném hotelu ověřte, zda nabídka platí a jak jsou obsazeny, abyste po zakoupení voucheru nečekaly třeba půl roku. Nabídek je velké množství, ať už chcete jet jen na víkend či delší relaxační pobyt. A samozřejmě můžete celého výletu využít jako skvělého vánočního dárku a vzít s sebou partnera, partnerku, kamarádku či někoho z rodiny.

    Přečtěte si také: