Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Ratan jako kouzelný doplněk zahrady i interiéru

    20.9.2012, Markéta Vocetková

    Vybrat sedačku do interiéru či na zahradu není snadný úkol. Díváme se na vzhled, cenu ale i kvalitu. Jak spojit všechny tyto požadavky do jednoho kusu nábytku? Jednoduše - vsaďte na ratan!

    I přesto, že nám léto dozajista pro tento rok dalo sbohem, neznamená to, že si nemůžeme sluníčka užívat i nadále. Příjemné hřejivé paprsky nás často potěší při odpoledních posezeních s přáteli na zahradě, kdy grilujeme, bavíme se a užívám si všeobecnou pohodu. Sice už nesedíme venku v plavkách či sukních, volíme střízlivější delší kalhoty a pravděpodobně i mikinu, čerstvý vzduch si však užíváme i nadále.

    Udělejte si pohodu ještě příjemnější

    Posezení ať už doma či venku na zahradě a terase, je o to příjemnější, když můžete posedět na kvalitním, pohodlném nábytku a ne jen na nepříjemných plastových židlích. Ani kožené sedačky nejsou ideální. V létě se na ně lepíme, v zimě je nám na nich zima. A o jejich pracné údržbě se radši ani nezmiňuji. Ratanový nábytek je tak příjemnou alternativou, která nabízí pohodlí, komfort, snadnou údržbu a dlouhou životnost.

    Co je vlastně ratan?

    Ratan je přírodní materiál, který pochází z tropických pralesů jihovýchodní Asie. Rozlišujeme dva druhy ratanu – přírodní a umělý. Ratanový nábytek z přírodního ratanu vypadá nádherně uvnitř každého interiéru. Je velmi přirozený a vytváří krásná a pohodlná zákoutí. Výborně vypadá například ratanový paravan, který opticky rozděluje interiér.

    Umělý ratan se používá například na velmi módní sedací soupravy, které vyniknout na zahradě i v obývacím pokoji. Je velice snadný na údržbu, stačí jej otřít vlhkým hadříkem či vyluxovat potahy. Pokud u bazénu či na terase zatoužíte po pohodlí, zauvažujte nad křeslem z ratanu zvaný papasan. Vypadá stylově, obzvláště v novostavbách a zrekonstruovaných bytech. Poskytne vám to největší možné pohodlí, pocit luxusního posezení a úžasný pocit relaxu a pohodlí.

    Jestli zvažujete nákup nového nábytku, je ratan tou pravou alternativou pro vás. Dostane se vám luxusu a pohodlí, avšak za přijatelnou cenu. A kde jej pořídit? Například ve specializovaném e-shopu. Při objednání vám nový nábytek přijde během dvou dnů. Tak nad čím váhat? Podlehněte i vy kouzlu ratanu!

    Přečtěte si také: