Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Koktejl, alkohol pro dámy

    26.9.2012, Dominika Drahovzalová

    Jít si sednout s partou kamarádek na panáka rumu? To nezní příliš žensky. Ale stačí to zaobalit do trochy džusu, elegantní sklenice a třešinky navrh a hned z vás bude Audrey Hepburn.

    Že ženy nepijí tvrdý alkohol, je jasně neoprávněný předsudek. Ovšem pravdou je, že stejně jako u jiných věcí i u alkoholu dáme hodně na dojem. Instinkt pravé dámy nám radí vyhýbat se padáním ze židle po pár skleničkách whisky. Jenže jak se dá opít úplně nenápadně? Jak se pobavit a přitom neztratit ani kapku elegance?

    Skvělou možností jsou právě alkoholové koktejly. V dnešní době si už můžeme vybírat z nepřehledné škály lahodných nápojů. Můžeme se nechat opít lomcováky, za které by se nemuseli stydět ani pořádní chlapy. Na druhou stranu jsou tu i nealko verze, často označené jako Virgine. Existují specializované bary, ale i v běžném podniku nemohou chybět některé už notoricky známé druhy, jako je například Cuba libre, Sex on the beach nebo Mojito.

    Jen těžko dosáhnete větší elegance, než při pití perfektně připravené High sociaty nebo Manhattanu. A přitom nejde o žádné čajíčky. Díky jemné chuti se koktejly pijí jako by nic. A přitom není vůbec těžké experimentovat a kombinovat tak v jeden večer mnoho druhů tvrdšího alkoholu! Závěrečné zvednutí ze židle tak může zkazit celý dojem. Většina barů má ale pro takové případy nápojové menu rozdělené právě podle druhu alkoholu, takže se tomuto faux pas dá celkem lehko vyvarovat.

    Ačkoli cena koktejlů se stále ještě drží výš, už zdaleka nejde o žádné nedosažitelné zboží. Obzvláště některé podniky nabízí takzvané Happy Hours, kdy se dá dobrým nápojem příjemně osvěžit i za poloviční cenu. Ingredience do známějších koktejlů jsou navíc snadno dosažitelné v běžných supermarketech. Díky tomu si můžete originálními drinky zpestřit například rodinou oslavu, nebo párty s přáteli.

    I když jde stále o pití, které dokáže pořádně zatočit s hlavou, dávají nám koktejly možnost vyjádřit naší ženskost i v tomto ohledu. Díky velkému množství nejrůznějších kombinací nehrozí, že by vás přestaly bavit. A obzvlášť v létě nebo za romantických podzimních večerů jsou báječným doplňkem k dámské jízdě.

    Přečtěte si také: