Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Elektronická cigareta – cesta ke zdravému kouření

    23.8.2012, Markéta Vocetková

    Kouřit zkoušeli asi všichni, někomu to vydrželo jinému ne. Kouření je škodlivé, o tom není pochyb,ale existuje tu řešení.. jménem elektronická cigareta.

    Vzbudit se, udělat si dobrou snídani a kávu, přečíst si noviny. Vypravit děti do školy a odjet do práce. Sejít se s kolegy a zapálit si cigaretu. Ranní ceremoniál asi každého kuřáka. S kouřením obvykle začínáme v mladých letech, je to snaha začlenit se do kolektivu, být „dospělý“ a působit drsně. Některým lidem tento zlozvyk zůstane, jiní se ho zřeknou úplně. V každém případě si „voňavou tyčinku“ vyzkouší za život asi každý z nás.

    Zlozvyk, kterého se nemusíte nutně vzdát

    Při vytahování cigarety z krabičky se většina kuřáků pozastaví nad varovným nápisem na krabičce –kouření vážně poškozuje zdraví. Nejsou to jen plané řeči. Cigareta kromě nikotinu obsahuje i dehet a jiné škodlivé látky, další vznikají při spalování tabáku. Kromě požitku z vydechovaného kouře si tak užíváme i usazování dehtu na plicích a průduškách. Jak si tedy užít svůj rituál, který je pro většinu kuřáků i zklidňujícím procesem a neuhnat si rakovinu plic? Odpověď je jednoduchá a jmenuje se elektronická cigareta.

    Elektronická cigareta neboli e-cigareta se během několika let stala téměř fenoménem. Zpočátku jí lidé nevěřili, na trhu se objevilo mnoho zdraví škodlivých napodobenin,  ale s přibývajícími studiemi a kontrolami kvality se tato situace lepší. Její nespornou výhodou je absence škodlivin. Obsahuje pouze nikotin a neškodí tak zdraví. Svým designem je pro kuřáky vhodná i z hlediska psychiky. Drží se jako klasická cigareta, člověk tak zaměstná i své ruce. A že raději přestat než kupovat e-cigaretu? Většina lidí nemá silnou vůli natolik, aby sami přestat dokázali. Nikotin v e- cigaretě lze dávkovat, proto může pomoci kuřákovi s postupným odvykáním.

    Kouření kuřákům nepřináší jen požitky. Oblečení, které je cítit jako popelník asi nikomu nevoní. Zažloutlé nehty a zuby na estetice také nepřidají. Nemluvě o pasivním kouření lidí kolem kuřáka samotného. Elektronická cigareta tyto problémy řeší. Není cítit, vydechujete jen vodní páru, a proto můžete kouřit i v uzavřených prostorách a v kruhu rodiny.  Jestliže kouřit, tak zdravě. Neničte si plíce a vyzkoušejte kvalitní e-cigaretu

    Přečtěte si také: