Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Nemůžete otěhotnět? Podpořte své tělo přírodními látkami!

    10.4.2012, Marika Postlerová

    Ačkoli se může zdát, že trend mít dítě je v dnešní době spíše v útlumové fázi, stále jsou mezi námi páry, které potomky chtějí. Bohužel otěhotnění je pro spoustu párů celkem obtížné. Nejsou to již jen lidé, kteří trpí nějakou konkrétní disfunkcí pohlavních orgánů. Stále více roste počet případů, kdy jsou oba partneři z hlediska biologického relativně zdraví, ale přesto je pro ně početí více než obtížné. Problémy s otěhotněním mají zhruba 2/3 párů, ale přitom asi jen šestina z nich trpí skutečně nějakou disfunkcí. Pokusíme se nyní nahlédnout pod pokličku příčin těchto problémů.

    Jde o neplodnost?

    Zjistit, zda jde u vás nebo vašeho partnera o neplodnost, se dá jednoduchým způsobem. Zajděte si k vašemu lékaři a ten vám z vyšetření dokáže říci, co se s vámi děje nebo neděje. Mnoho příčin neplodnosti je v dnešní době řešitelných. V lepším případě je zapotřebí jen dodat tělu látky, které není schopno produkovat samo.

    Jak jsem již ale uvedla, mnoha párům vyšetření žádné nedostatky neukáže, i přesto však žena nemůže přijít do jiného stavu. Je totiž mnoho vnějších podnětů, které v dnešní době plodnost příliš nepodporují. Především se jedná o neřesti typu alkohol, kouření, drogy, ale i stres, celkový nezdravý životní styl apod. Všechny tyto aspekty, jež jsou dnes naším téměř denním chlebem, tělu neprospívají. V posledních letech se také hovoří o negativním dopadu dlouhodobého užívání antikoncepčních přípravků na plodnost děvčat. Tyto problémy mohou nastat obzvláště u dívek, které antikoncepci začnou brát již v raném dospívání, kdy ještě nemají plně rozvinutou hormonální funkci všech orgánů.

    Všechny tyto podněty způsobují, že ženské tělo má co dělat, aby se popralo samo se sebou, natož aby dokázalo vytvořit příhodné prostředí pro růst plodu. To samé však platí i pro muže. Ačkoli jedna z hlavních funkcí lidského druhu by měla být reprodukce, tělo se nejprve vypořádává samo se sebou a správná tvorba spermií je odkládána na pozdější dobu. Pokud tedy vy a váš partner(ka) plánujete nyní či v budoucnosti vlastní potomky, podpořte své tělo a oprostěte se od nezdravých návyků. Současně by ženy měly být opatrné v užívání hormonální antikoncepce. Odborníci například doporučují ji jednou v roce na měsíc nebo dva vysadit. Po tuto dobu je možné využívat jinou metodu ochrany před těhotenstvím.

    Záplava přírodních látek – tělo jako stvořené k početí!

    Na trhu existuje spoustu přípravků, které plodnost podporují. Samozřejmě otázkou je, zda jim věřit či nevěřit. Na co se při výběru spolehnout?

    Pokud má být naše tělo jako stvořené pro křehký plod, je nutné hledět také na naše vlastní zdraví! Proto je dobré volit doplňky stravy podporující plodnost, které jsou ve svém složení 100% přírodní. FeritlAid je komplexní soubor vitaminů, minerálů a antioxidantů. O těchto látkách často mluvíme a často o nich slýcháme. Snažíme se je do sebe během dne nějak vpravovat. Unikátnost tohoto přípravku spočívá v tom, že jsou použity a nakombinovány takové druhy vitaminů současně s ostatními přírodními látkami, které dokáží účinně podpořit plodnost jak u mužů, tak i u žen.

    Obě pohlaví se samozřejmě výrazně liší, a proto je u každého z nich důležité podporovat jinou funkčnost. FertilAid pro ženy pomáhá uvést tělo do hormonální rovnováhy a zajistit pravidelnou frekvenci ovulace, což celkově vede ke zvýšení plodnosti. FertilAid pro muže zase ovlivňuje tři důležité faktory – dostatečný počet spermií, jejich správnou pohyblivost a tvar. Dobrá kvalita spermií poté přispívá k jejich lepší životaschopnosti v ženském genitálním traktu.

    Nezapomeňte však na jedno! Účinnost žádných doplňků stravy podporujících plodnost není samospásná. Vždy je nutné se nad sebou zamyslet, zda bychom nejprve my sami neměli změnit životní styl a některé naše návyky.

    Přečtěte si také: